Brynäs IF

Uppgifter: Brynäs huvudspår som sportchef

Brynäs-ikonen kan återvända till klubben han lämnade hastigt för fem år sedan

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Brynäs är på väg att landa sin nya sportsliga ledning – i morgon presenteras den nya general managern.

Dessutom ska en sportchef anställas och enligt Sportbladets uppgifter är huvudspåret att Michael Sundlöv, 53, återvänder till Brynäs:

– Jag skulle absolut vilja se honom tillbaka i Brynäs, säger tillfällige sportchefen Andreas Dackell som också sitter i klubbens styrelse. 

Sedan sportchefen Stefan Bengtzén, i början av oktober, fick sparken har det spekulerats runt vem som ska ta över Brynäs.

Nu har Brynäs gjort sitt val och den nya general managern kommer att presenteras i morgon onsdag:

– Ja, i morgon kommer besked, säger Dackell när han intervjuas i Hockeystudions podd

Både Johan Lindström, som Sportbladet skrivit om, och Luleås Fredrik Glader har varit aktuella för rollen som general manager. Men gällande Glader tyckte inte Brynäs att han levde upp till den kravspecifikation som klubben formulerat. 

Enligt uppgifter till Sportbladet har även C More-profilen, och tidigare Gävlebon Niklas Wikegård, fått frågan, men ska ha tackat nej.

Dackell tar också död på de uppgifter som har florerat om att han själv är den som ska vara den som presenteras som ny GM.

– Det blir inte jag. Jag sitter i styrelsen och jag vet vad vi har kommit överens om där och vart vi vill att Brynäs ska i framtiden.

Lyssna på intervjun med Dackell i Hockeystudions podd här ovanför.

Bekräftar uppgifterna

Enligt Sportbladets uppgifter kommer det förutom en general manager även finnas en sportchef som i huvudsak jobbar nära herrlaget:

Uppgifter som bekräftas av Dackell: 

– Ja, det är så det kommer att bli. Först en GM som sedan får tycka och tänka om vem han vill jobba med, tillsammans med oss styrelsen, givetvis.

Tanken är att den nya sportchefen som ska jobba under GM ska presenteras först om några månader. 

Men enligt Sportbladets uppgifter har Brynäs redan ett huvudspår och det handlar om ett välkänt ansikte i Gävle och Brynäs. 

Nämligen Michael Sundlöv som hastigt lämnade klubben i april 2014 efter tio år som sportchef.

Därefter följde en säsong som NHL-scout innan Sundlöv hoppade på jobbet som sportchef för Karlskrona.

Vunnit SM-guld tillsammans

De två senaste säsongerna har Sundlöv varit sportchef för Modo.

– Jag känner Sundlöv väl, det är en härlig människa som genom åren har gjort mycket bra saker för Brynäs IF. Jag skulle absolut vilja se honom tillbaka i Brynäs en dag, säger Dackell.

Kan Sundlöv vara aktuell redan till kommande säsong?

– Ja, det kan han vara.

Sundlöv själv är sparsam med kommentarer:

– Då får vi se om de ringer och frågar om det då. Jag har avtal med Modo i ytterligare 1,5 år.

Både Dackell och Sundlöv har vunnit SM-guld tillsammans och har snudd på legendarstatus i Brynäs. Sundlöv efter sin tid som spelare och sportchef, där han vunnit SM-guld i båda positionerna (1993 respektive 2012). Dackell var stor guldhjälte när Brynäs vann guldet 1993 och var även en stark ledare när klubben vann SM-guld 2012, även om han fick följa finalserien från sidan på grund av skada.

ARTIKELN HANDLAR OM