Luleå HF

Luleå vann – efter omdiskuterat mål

Av: 

Jonathan Nilsson

HOCKEY

Luleå bortabesegrade Rögle efter straffar med 3–2.

Men matchens första mål blev omdiskuterat.

– Jag tycker inte man kan klaga på det i Rögle, det är deras spelare som ser till att han åker in i honom, säger målskytten Erik Gustafsson till C More.

Seriens två formstarkaste lag gick upp mot varandra i Ängelholm under lördagen. Med tanke på det var det kanske ingen överraskning att inget av lagen lämnade isen utan poäng.

Det var serieledarna från Luleå som tog ledningen efter drygt fem minuter – men det var ett omdiskuterat mål.

”Kan inte klaga på det”

Rögles målvakt Ville Kolppanen blev nämligen pååkt av Luleås Mattias Guter, vilket ledde till att Erik Gustafsson hade mycket nät att sikta in sig på då han gjorde sitt andra mål för säsongen.

Strax innan kollisionen backade Rögles Jesper Williamsson in i Guter och efter en tids videogranskning bestämde sig domarna för att godkänna målet. Något som rörde upp känslorna i hemmalaget.

– Jag tycker inte man kan klaga på det i Rögle, det är deras spelare som ser till att han åker in i honom, säger Erik Gustafsson till C More.

”Kul med gruff”

Men Rögle reste sig omedelbart och Leon Bristedt kvitterade strax därefter med ett skott som smet in vid första stolpen på Luleås målvakt för dagen, Niklas Rubin.

I den andra perioden snappade Emil Larsson upp en retur och gav gästerna ledningen i en match som innehöll mycket kamp på isen.

– Det är känslor, rätt tajt, kul att det blir lite gruff och tjafs tycker jag, säger Emil Larsson till C More.

Niklas Rubin, 22, stod för ett antal kvalificerade räddningar, men med fem minuter kvar tvingades han släppa in kvitteringen efter en tilltrasslad situation då Oscar Engsund styrde in en retur i eget mål via ryggen.

Vann på straffar – igen

Matchen gick till förlängning och fick till slut avgöras på straffar, där Niklas Olausson sköt hem bonuspoängen till Luleå.

Fyra av Luleås sex senaste matcher har avgjorts efter just straffar – och norrbottningarna har vunnit alla fyra.

– Först och främst har vi två otroligt bra målvakter på straffar, det visar de gång på gång, sen är vi bra på att sätta dit våra också, säger Emil Larsson till C More.

ANNONS EXTERN LÄNK

13 rätt - 34 gånger i år! Missa inte att skaffa andel i Sportbladets system på Stryktipset

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Sågar domaren efter märkliga utvisningen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF

Rögle BK

SHL Svenska hockeyligan