Hossa sänkte SSK i förlängningen

HOCKEY

"Vi förtjänade att vinna"

Marian Hossa är i Mora för att göra mål – och det gjorde han också mot Södertälje.

I förlängningen avgjorde han för sitt lag mot Södertälje.

– Vi förtjänade att vinna, vi var det bättre laget, sade Hossa bestämt efter 3–2-matchen.

Mora såg ringrostigt ut när matchen började, laget hade inte spelat match på en vecka. Två enkla missar i försvarsspelet gav Södertälje tidigt en 2–0-ledning, inte alls rättvist med tanke på spelet, som inte höll någon högre nivå i första perioden.

I andra perioden plockade Moras tränare Harald Lückner om i sina formationer och det gav önskat resultat. Mora-spelarna fick fart under skridskorna och började trycka tillbaka Södertälje rejält. Chanser skapades också, men Rastislav Stana i SSK-målet spelade mycket bra och hade också den tur som behövs för att hålla målet fritt från påhälsning.

– Vi sa till varandra att vi inte skulle få någon panik i periodpausen, bara fortsätta jobba och göra allt så enkelt som möjligt, berättade Hossa efter matchen.

Första Mora-målet kom i numerärt överläge när Shawn Horcoff sprättade in pucken över en liggande Stana. Kvitteringen gjorde Rastislav Pavlikovksy två och en halv minut före full tid, när han rakade in en retur.

Däremellan hade Marian Hossa spelat fram sin bror Marcel till öppet mål, men han missade detta helt upplagda läge.

– Han hade väldigt hög fart och då kan det vara svårt, sade Marian förstående.

Själv fick han ikläda sig rollen som matchhjälte med sitt 15:e mål för säsongen i förlängningen. Men han kunde lika gärna ha blivit syndabock. Hossa skulle spela bakom egen rygg till Horcoff men missade vilket öppnade för ett tre mot ett-läge för Södertälje. Leinonen i hemmamålet räddade och på den efterföljande kontringen satte Hossa 3–2.

– Det var en viktig seger, fyra förluster i rad innan har inte sett bra ut, sade han mycket nöjt efter matchen.

Marian Hossa fick också högt betyg av sin tränare efter matchen.

– Han blev lite irriterad av att få en del stryk och spelade själv tufft. Jag tycker att han i de två sista perioderna verkligen tog sitt ansvar och visade vilken världsspelare han är, sade Harald Lückner.

Tack vare segern har Mora åtta poäng ner till Södertälje, som finns närmast under slutspelsstrecket.

Sportbladet -TT

ARTIKELN HANDLAR OM