Ny tuff smäll för Samuel Fagemo

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Utslagen i kvartsfinal i JVM. Och sen på fel sida av ”Årets vändning” i SHL.

Samuel Fagemo har ett par jobbiga dagar bakom sig.

– Det känns riktigt tufft just nu, säger Frölundaspelaren.

Mer eller mindre direkt från Vancouver, men det stoppade inte Samuel Fagemo från spel. Och i ett svagt spelande Frölunda var han en av de bättre, och garnerade sin insats med att göra 4-2-målet.

Ett mål som borde varit matchavgörande.

– Men det kan svänga snabbt i hockey om man inte är påkopplad i 60 minuter, och det var det vi föll på i dag tycker jag. Sista tio minuterna… vi kör inte i 60 minuter helt enkelt. Det är det som gör att vi inte vinner matchen. 

Timrå gjorde tre mål på 61 sekunder och vann med 5-4.

– Det ska inte hända så klart. Varför det gör det vet jag inte, vi får kolla på videon och gå igenom det. Men det ska inte hända i Scandinavium. Det ska inte hända.

1 av 2 | Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det får andra snacka om”

Det var den andra tuffa smällen på några dagar för forwarden. I onsdags kväll var han med juniorkronorna som skrällföll mot Schweiz (0-2). Han landade i Sverige i fredags morse och smått jetlaggad ville han spela direkt.

– Det blev inte mycket sömn på flyget, jag kan inte sova på plan. Men jag sov gott i natt i alla fall, det var skönt. Men det är några tuffa dagar som gått nu, det är aldrig kul att förlora. Det känns riktigt tufft nu efter kvartsfinalen och så det här. Men det är så det är i hockey, det är bara att se vidare till nästa match på tisdag.

Efterspelet till kvartsfinalen blev dessutom turbulent när ett flertal av JVM-spelarna valde att åka limousin och gå ut på nattklubb efter förlusten. Fagemo själv var på väg hem till Sverige då, och är fåordig om händelsen.

– Det är inget som vi spelare har pratat om. Jag var på väg hem, så det är inget jag kunde påverka.

Har du några tankar om det var rätt eller fel att gå ut?

– Nej, jag har inget att säga om det faktiskt. Det får andra snacka om. 

ARTIKELN HANDLAR OM