AIK krossade Modo – Roséns ersättare slog till

HOCKEY

MÄRSTA. AIK körde över Modo.
Och Robert Roséns ersättare presenterade sig direkt.
– Jag försöker bara gå ut och spela mitt spel, säger Esa Pirnes.

Foto: Esa Pirnes.

Under uppmärksammade former valde förra säsongens poängkung, Robert Rosén, att bryta kontraktet med AIK och i stället skriva på för Växjö.
När det stod klart att Rosén var förlorad valde AIK att plocka in Esa Pirnes, 35.
– Jag vet inte så mycket om det som hände med Rosén, jag har bara läst lite grann, men att jag kom in efter honom är inget jag tänker på. Han vann poängligan förra säsongen och jag ser mig själv mer som en tvåvägscenter, säger Pirnes.

Spelar med tvillingarna

Du känner inte av förväntningarna att du ska ersätta Rosén?
– Nej, AIK har värvat mig för den spelare jag är, och jag tänker inte gå in och försöka vara någon annan.
Den rutinerade finländaren var en av isens bästa spelare när AIK i går krossade Modo i en träningsmatch i Märsta. AIK vann till slut med 6–1 och Pirnes gjorde själv 3–1-målet.
Nya tränaren Per-Erik Johnsson har placerat Pirnes mellan tvillingarna Oscar och Victor Ahlström och trion verkar ha hittat rätt kemi tillsammans. Kedjan skapade stora problem för Modoförsvaret.
– Det känns jättebra. Vi verkar tänka hockey på samma sätt och både Oscar och Victor gör det lätt för mig på isen, säger Pirnes.
Ser du skillnad på dem?
– (skratt) Ja, Oscar har ett ärr på ena kinden, men på isen är det svårare. Många gånger får jag fråga i båset vem av dem som har gjort vad.

ARTIKELN HANDLAR OM