Dödliga triangeln

Publicerad 2012-03-17

AIK är en match från det omöjliga – hjälten i går: ”All kred åt coacherna”

Scoutningen gav resultat.

AIK har överlistat Luleås supertaktik och är nu en match från det omöjliga.

– All kred åt coacherna som fått oss att spela på det här sättet, säger Johannes Salmonsson.

Het zon för gnaget  AIK har hittat rätt gång på gång hittills i kvartsfinalserien mot Luleå. Åtta av lagets mål har gjorts inom det markerade området och ytterliggare två på gränsen. I morgon har AIK chansen att slå ut seriesegrarna Luleå.

Jonas Rönnqvists taktik har varit omöjlig de senaste två åren. I fjol räckte det till semifinal, i år till serieseger.

Men nu är det på väg att ta stopp i kvartsfinalen – tack vare att AIK läst sönder taktiken och lärt sig göra mål på laget som slog rekord i minst antal insläppta mål denna säsong.

Åtta av lagets 14 mål har gjorts från ytan precis framför mål, ytterligare två från ytan precis bakom. Knappast en tillfällighet.

”Mycket returer”

– Det har vi pratat om och sett statistik på, att det är där det gäller att vinna kamperna mot Luleå. Det blir otroligt mycket returer, pucken fastnar och så, är man bara stark framför mål och verkligen vill in så har man många mål att hämta för den kan studsa var som helst därinne, säger Robert Rosén.

Ytterligare två mål har gjorts av den ”bortre backen”, också det ett sätt att överlista Luleå som alltid överbelastar sidan där pucken är.

Sedan åker man extremt mycket skridskor.

– Det är de stora punkterna vi har tittat på, säger Rosén.

’”Allt fokus på söndag”

Det är de tre magiska punkterna?

– Ja det skulle jag säga att det är. Men de är ett skickligt lag och allt sånt så det gäller att vi inte blir för nöjda och tror att det ska gå lätt bara för att vi leder med 3–1 i matcher. Det är bara att trumma på och jobba lika hårt match efter match. 

Johannes Salmonsson:

– Än så länge har det varit vägvinnande, men det skönaste är att det är ingen som är jätteglad nu – alla är redan fokuserade på söndag. Vi vet att det inte blir lätt att åka upp och knipa den. 

Tror du Luleå har något motdrag?

– Ja, det tror jag. Jag tror ”Rönnken” (Jonas Rönnqvist) är en bra coach, men då får vi svara upp på det också...

Följ ämnen i artikeln