”Försökte mig på en fint som gick hem”

Publicerad 2012-03-05

Loui Eriksson stod för ett makalöst vackert mål mot Calgary.

NEW YORK. Loui Eriksson snurrade brallorna av stjärnan Alex Tanguay när Dallas vann en gastkramande streckmatch mot Calgary i natt.

– Jag såg att det var en forward och försökte mig på en fint som gick hem, säger den svenske snipern till Sportbladet efter 3-2-segern.

Det var i ett numerärt underläge i slutet av andra perioden Loui Eriksson gjorde med Calgary-stjärnan Alex Tanguay som Ingemar Stenmark brukade göra med pinnarna i slalombacken i St. Anton – och på kuppen kvitterade det som då var 1-0-ledning för Calgary.

– Jag fick bra fart genom zonen och såg att det var en forward som försvarade, så jag försökte mig på en liten fint. Den gick hem och det var väldigt skönt att se den gå in, berättar han när vi når honom i den kalla Alberta-kvällen efter matchen.

Satte avgörande straffen

Eriksson hade en bra afton även i övrigt. Han spelade fram det ledningsmål Michael Ryder prickade in senare i samma period – och gjorde själv spiken-i-kistan-målet under det straffavgörande som avslutade matchen.

– Den var knappt så den gick in, men det var oerhört viktigt att vi fick den extrapoängen, säger han.

Ja, för kampen kring slutspelsstrecket i den västra konferensen är knallhård och Dallas är i högsta grad inblandat.

– Det är lika varje år, man vet vad man befinner sig i för situation hela tiden. Det har sett bra ut de sista matcherna, men vi måste fortsätta spela bra och ta poäng. Det kommer att vara så här jämnt hela vägen, säger Loui.

”Samme” matchvinnare

I öst tog Florida samtidigt en viktig hemmaseger mot Ottawa, med 4-2,  och skaffade sig lite andrum i toppen av Southeast-divisionen.

Mikael Samuelsson gjorde det 3-2-mål som kom att kallas matchavgörande i ett powerplay i mitten av andra perioden.

– Jag fick en fin passning av Stephen Weiss och lyckades sätta den högt upp i nättaket. Det kändes ju bra, säger ”Samme” till klubbens hemsida.

Robin Lehner fick åter förtroendet i Ottawa-kassen, gjorde en bra match och tog sammanlagt 24 skott.

Ändå var han inte helt nöjd med sin insats efteråt.

– Det första de gjorde var ett riktigt turmål, men det andra känner jag att jag borde tagit, säger den 20-årige rookien till nhl.com.

NHL I NATT

NEW YORK. Mål av Carl Hagelin och Anton Strålman – och en ny stormatch av Henrik Lundqvist.

New York Rangers seger mot Boston i går hade blågul prägel.

– Men det var lite svårt att komma igång så tidigt på dagen, säger Henke till Sportbladet efter 4–3-triumfen.

Ja, serieledande New York Rangers tog tredje raka segern mot regerande mästarna i går och den grundlades av svenska duon Anton Strålman och Carl Hagelin.

De gjorde varsitt mål inom loppet av en dryg minut i början av första perioden.

– Jag fick iväg ett hyggligt skott och samtidigt var Tim Thomas skymd. Det får man vara nöjd med, säger Strålman.

Vid det laget såg det ut som att Rangers gick mot en storseger, men i andra perioden tog gästerna över helt och om det inte varit för Henrik Lundqvists storspel hade de nått mycket längre än till kvittering.

– Det var lite svårt att komma igång så tidigt på dagen och för egen del kändes det väl sådär, men det var bra att de inte fick fler mål där, säger ”Kung Henrik”.

Och i slutakten kom hemmalaget tillbaka och vände till 4–3-seger. Avgörandet sattes av Derek Stepan.

– I sista pausen bestämde vi oss för att börja om från början och det gick ju bra, säger Strålman.

I Detroit dammade Niklas Kronwall in sitt fjortonde mål för säsongen, men det hjälpte inte. Chicago var, i Nicklas Lidströms och Pavel Datsyuks frånvaro, numret större och vann med 2–1.

Loui Eriksson svarade för ett mål, en assist och ett avgörande straffmål när hans Dallas vann borta mot Calgary med 3–2 efter straffar. Erikssons 1–1-mål, hans 22:a för säsongen, kom i numerärt underläge i den andra perioden.

Backfenomenet Erik Karlsson blev för en gångs skull poänglös när Ottawa föll borta mot Florida med 4–2.

Per Bjurman

Följ ämnen i artikeln