”Blev bättre stämning när Jämtin drog”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Salmonsson om förre lagkamraten i LHC

1 av 2
succéflytt – för LHC Johannes Salmonsson tackar Roger Melin för sin egen utveckling – och Andreas Jämtin för hela Linköpings framgångar.

Andreas Jämtin lämnade LHC i oktober.

Något som var positivt för stämningen i laget enligt Johannes Salmonsson.

– Det var var viktigt för oss att han försvann kan man säga. Då kom vi ihop oss ännu mer, säger han till Corren.

Linköping ångar på i slutspelet, och man gör det utan Andreas Jämtin som i oktober lämnade klubben för HV 71. Flytten blev väldigt uppmärksammad, och enligt Johannes Salmonsson finns det positiva sidor med att landslagsforwarden bytte klubb.

Salmonsson höjt sig

– Det blev helt klart bättre stämning när (Andreas) Jämtin drog till HV. Det ska man inte sticka under stolen med. Det var var viktigt för oss att han försvann, kan man säga. Då kom vi ihop oss ännu mer. Alla är bra killar och bra människor och ingen tar för mycket plats, säger han till Corren.

Salmonsson är en av spelarna i LHC som höjt sig under slutspelet och det är inget ovanligt när det gäller 27-åringen. Han har själv funderat på varför han ofta är så segstartad under säsongsinledningarna.

– Jag har till och med pratat med en mental rådgivare om det. Jag vet inte, det kanske är slumpen. Eller också behöver jag verkligen känna att det drar ihop sig till de roliga matcherna, men det skadar ju bara mig själv. Vill jag tjäna mycket pengar och lyckas med så mycket som möjligt måste jag vara med hela säsongen. Det måste jag förstå på något sätt, säger Salmonsson som gjorde som tränaren Roger Melin och lämnade AIK inför säsongen.

”Mer självförtroende”

Han menar att Melin har en stor del i Linköpings framgångar.

– Han vill hela tiden bygga upp självförtroendet och är ingen coach som trycker ned en. När jag hade (Leif) Boork i Brynäs vågade man knappt vara på isen för risken att få skit. Ingen blir bättre av att höra att du är dålig. Här får man göra misstag och har man något strul utanför isen kan du alltid snacka med honom (Melin), säger Salmonsson till Corren.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN