Silfverberg-dubbel i Anaheims kross

HOCKEY

NEW YORK. Först ett mål i numerärt underläge, sedan ett i powerplay några minuter senare....

Jakob Silfverberg vet hur man spräcker sin målnolla med stil.

– Jag tror aldrig haft ett av varje i en och samma match så det var ju lite speciellt , säger den 26-årige gästriken efter 6-1-segern mot Nashville.

Efter den knackiga starten har Anaheim Ducks långsamt sett bättre och bättre ut och i natt kom den verkligen urladdningen hemma i Honda Center.

De körde över Nashville och hade ledningen med 6-0 redan efter två perioder. 

Och särskilt het var alltså Jakob Silfverberg. Fyra och en halv minut in i mittperioden kontrade han, med hjälp av unge Shea Theodore, in ett mål i numerärt underläge – och fem minuter senare smackade han in ett mål i powerplay också, med sitt patenterade slagskott.

– Jag tror aldrig det hänt att jag gjort både ett powerplay-mål och ett i numerärt underläge i en och samma match  så det var ju lite speciellt, säger ”Jacke” till klubbens hemsida.

”Glad jag fick första överstökat”

– Men jag är framförallt glad att jag äntligen fick det första målet för säsongen överstökat. Att det blev ytterligare ett var en fin bonus. Förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det och få lite mer självförtroende framöver.

Ducks gjorde ytterligare ett mål i numerärt underläge och två till i powerplay och något sådant – att ett lag kombinerar tre PP-mål och två ”shorthanded” – har inte hänt i NHL sedan 2008.

För Nashville går det påfallande tungt och coachen Peter Laviolette är inte nöjd.

– Vi måste bli svårare att spela mot. Det här håller inte, säger han.

  Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM