Axelsson tvingas ge upp ishockeyn

Foto: Bildbyrån
Anton Axelsson
HOCKEY

I våras var han med och lyfte SM-bucklan med Frölunda.

I dag kan Anton Axelsson ibland inte ens lyfta sin dotter – och tvingas nu avsluta karriären på grund av sina skador.

– Tack och hej, skriver 30-åringen på Twitter.

Anton Axelsson rabblar upp flera av sina skador de senaste åren för GT. Han har en handled som nästan är stelopererad, problem med knät, inga ledband i foten, ett trasigt finger och några hjärnskakningar bakom sig.

Men det är axeln som nu sätter stopp för forwarden som har gjort nästan 500 SHL-matcher för Frölunda och Timrå.

"Senor är skadade"

– Jag har nog tekat den ur led två-tre gånger, direkt det blir mothugg. Och dragit den ur led så många gånger att jag inte egentligen minns. Men det är inte just att den hoppar ur led utan det är senor i axeln som är skadade, säger han till GT.

Axelsson, som inte fick förlängt kontrakt med Frölunda efter förra säsongen, avslutade därmed karriären med att lyfta Le Mat-pokalen med laget hemma i Göteborg i våras.

Han berättar att han aldrig kommer att glömma den guldskimrande tiden i våras och att den här situationen inte var den han drömde om då.

"Kan knappt lyfta dottern"

Men även Axelssons vardag påverkas mycket av skadebekymmerna och till slut återstod det bara att lyssna på läkarna.

– Jag kan knappt lyfta min dotter ibland och vissa dagar är det svårt att ens klara av att öppna diskmaskinen och såna enkla saker. Vi har verkligen testat allt, men det har inte varit några framsteg överhuvudtaget. Snarare tvärtom. Så det är bara att lyssna på läkarna, säger han till GT.

ARTIKELN HANDLAR OM