Bäst betald – men inte med i truppen

HOCKEY

Här är Kanadas lag till World Cup

Foto: PK Subban.

Bäst betalda backen i hela NHL.

Men P.K Subban får inte plats i Kanadas första trupp till World Cup.

Montreal Canadiens-stjärnan ratas.

När Rikard Grönborg stegade upp på podiet i New York på onsdagskvällen, svensk tid, var det inte direkt så att den samlade mediekåren höjde på ögonbrynen när truppen presenterades. Den hade läckt ut redan på förhand och de största snackiskarna var att Dallas Stars succéback John Klingberg lämnades utanför den 16 man stora truppen, samt att Jacob Markström tog den första av de två platserna som ”back-up” bakom givne förstekeepern Henrik Lundqvist.

Flera överraskningar

Några timmar senare presenterades Kanadas trupp.

Då kom skrällarna.

Tränaren Mike Babcock tog ut tre målvakter, fyra backar och nio forwards.

Noterbart var att Philadelphia Flyers Claude Giroux, Anahem Ducks Corey Perry och Edmonton Oilers Taylor Hall lämnades utanför truppen, att Chicago Blackhawks dynamiska backpar Duncan Keith och Brent Seabrook splittras då den sistnämnde inte får plats, men kanske framförallt att Montreal Canadiens stjärna P.K Subban inte är uttagen.

Petad i OS

I augusti 2014 blev P.K Subban hela NHL:s bäst betalde back genom att skriva på ett åttaårskontrakt med en cap hit på 9 miljoner dollar. Tidigare det året hade han, till mångas stora förvåning, fått ytterst sparsamt med speltid i OS.

Nu är han alltså ratad i den preliminära WC-truppen.

Frågan är dock om han kallas in den 1 juni då ytterligare sju spelare ska kompletterade den redan uttagna truppen.