Bert: Vi måste bli grisigare...

avJonas Gustavsson

Skellefteå lider av måltorka – inget mål på sju perioder

Foto: Bildbyrån
Bert Robertsson.

VÄXJÖ. Sju ordinarie perioder utan något mål framåt.

Skellefteå lider av måltorka.

– Vi måste bli grisigare, säger Bert Robertsson.

Skellefteå sköt bara 20 skott och blev mållösa i 0-4-förlusten mot Växjö och nu har laget inte gjort mål på de sju senaste ordinarie perioderna.

Laget gjorde ett övertidsmål mot HV71 (spel tre mot tre), men i övrigt är det alltså torka.

– Vi måste ha mer desperation. Vi måste vinna kampen mot vår gubbe. Vi måste bestämma oss för att vara först på pucken, säger Emil Pettersson.

– Man kan inte göra snygga mål varje gång, utan det måste gå göra ont. Vi måste vilja mer än motståndarna.

Vill se desperation

En större vilja alltså?

– Det handlar inte om något speltekniskt utan vi måste in framför mål, vi måste ha vilja och passion. Det är ingen tillfällighet att de som gör mycket mål är heta kring kassen. Viljan måste komma från varje enskild individ.

Tränaren Bert Robertsson är inne på samma linje och han var besviken över att man inte ”grisade” ner sig mer mot Växjö.

– Vi hade bättre kick hemma mot HV71, en del skott i ramen och kvalitativa chanser. Vi hade några mot Växjö också, men det var för lite, säger han.

– Vi måste bli mer desperata för att göra mål. Det städas och blockas framför mål, men vi måste in där och grisa ner oss. Det gjorde vi inte mot Växjö. Vi hade inte ”edgen” att ta tillvara på vår offensiv.

Otroligt besviken

Han fortsätter:

– Vi måste in på mål, riva sår i försvarsmuren. Vi har mycket puck men vi skjuter i block och får börja om hela tiden. Vi måste attackera mål hårdare. Har man så mycket puck som vi hade mot Växjö så ska man ha fler skott, jag är otroligt besviken på det och resultatet.

ARTIKELN HANDLAR OM