Ponthus Westerholm

Tystlåtet Frölunda efter stjärnans smäll

Av: 

Henrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Tung smäll för Frölunda när bäste målskytten Samuel Fagemo tvingades få hjälp att lämna isen efter en armbågstackling.

Efteråt var det locket på från Frölunda.

– Nej, jag har inget att säga, förklarade Roger Rönnberg efter 4-1-segern. 

Tom Wandell vände snabbt ute vid sargen, Samuel Fagemo kom snabbt i rygg på honom, och träffades då av Örebrospelarens armbåge i ansiktet och över nacken. En olyckshändelse, men smällen tog olyckligt på Frölundaspelaren.

Han föll ihop på isen, och efter läkarkontroll tvingades han få hjälp att groggy ta sig av isen.

Ett hårt slag för Frölunda om Fagemo tvingas till en längre vila, 18-åringen har gjort 13 mål den här säsongen och är klubbens bäste målskytt.

Efter matchen var han kvar i omklädningsrummet, men ville inte prata med media. Roger Rönnberg är den som uttalar sig om spelarnas hälsa, men även han var ytterst fåordig.

Kan du säga något om Fagemo?

– Nej.

Inget alls?

– Nej.

Hur mår han?

– Han undersöks i morgon, sen får vi se. Den typen av skador är det inget idé att göra någon diagnos på samma dag. 

Fagemo gick snabbt igenom omklädningsrummet med en handduk virad runt kroppen, och såg mer klar ut i skallen än när han leddes av isen. Men Rönnberg ville inte säga något mer. 

Han ser mindre groggy ut nu?

– Det får du avgöra.

Frölunda satte stopp för Örebros fina segersvit, som nu stannade vid fem matcher. Även Jhonas Enroth fick, trots strålande spel, se fler puckar än normalt gå förbi sig. Till slut blev det 4-1 till Frölunda, efter att Mats Rosseli Olsen gjort sista målet i tom bur, norrmannens andra för kvällen. 

Göteborgarna har därmed tio poäng ner till lagen under topp sex. 

Fast i en serie där alla slår alla, spelar det egentligen så stor roll var ni hamnar inför slutspelet?

– Man vill ju alltid komma så högt som möjligt, det är ingen hos oss som skulle vara nöjd med att sluta längre ner i tabellen. Men som du säger, alla slår ju alla, så hur mycket placeringen betyder vet jag inte. Men vi vill ändå komma så högt som möjligt.

Örebro skapade i alla fall i de två första perioderna de bättre chanserna, men Frölunda höll sig kvar i matchen och kunde sen avgöra med tre sena mål i tredje.

– Vi har lyckats hitta ett sätt att vinna matcherna på nu som vi inte gjorde tidigare. Vi är lite mer skärpta, det går snabbare och vi vinner fler dueller. Vi höll oss kvar i två perioder och så var vi bäst i den tredje. Det gav oss matchen, säger Rosseli Olsen. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Experterna: De vinner SHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ponthus Westerholm

Frölunda HC

SHL Svenska hockeyligan