”Kommer att bli fantastiskt när vi vänder”

HOCKEY

KARLSTAD. Färjestad åkte på en ny käftsmäll mot Skellefteå.

Inget lag har lyckats vända ett 0-3-underläge i en slutspelsserie i SHL - och på söndag väntar en kvartsfinalmatch där FBK har kniven mot strupen.

– Det kommer att bli fantastiskt när vi vänder på den här matchserien, säger assisterande FBK-tränaren Gereon Dahlgren.

Färjestad vaskade om i femmorna, bytte målvakt och laddade för en publikfest på läktaren. Men verkligheten blev en annan. Stefan Stéen blev utbytt efter 3-0 och in kom Lars Haugen men det betydde föga när Färjestads effektivitet i det offensiva spelet fortfarande var så gott som obefintligt.

Efter förlust med 4-1 väntar en kniven mot strupen-match mot Skellefteå på söndag. Och som de flesta säkert har koll på har inget lag i SHL-slutspelet, sedan man började med bäst av sju-matcher, vänt på ett 0-3-underläge.

– Vi jobbade arslet av oss i den här matchen. Men det är först till fyra som gäller. Det kommer att bli fantastiskt när vi vänder på den här matchserien, säger assisterande FBK-tränaren Gereon Dahlgren.

”Det gäller att man tror på det”

Hur hanterar man en sådan här 3-0-situation som spelare?

– Det gäller att man tror på det. Och det känns som att vi gör det. Vi spelare hade ett bra snack inför den här matchen och det kändes bra. Som sagt, vi måste bara tro stenhårt på det vi gör och gå igenom lite detaljer i spelet. Vi vill inte att vår säsong tar slut på söndag, säger Joakim Nygård, FBK:s enda målskytt under fredagen.

Joakim Lindström laddar för att Skellefteå blir semifinalklara på söndag:

– Vi har inte vunnit något än och vi möter ett väldigt bra lag. Nu laddar vi om inför söndag och vi kommer göra allt för att vinna den matchen, säger forwarden.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik