VM-guldhjälte ligger bakom damsatsning

Tre Kronor-stjärnan Fredrik Pettersson, 26, stöttar damhockey.

Hans företag Exe Bygg gör en satsning på division 1-laget Hisingen Hockey, som byter namn till Göteborg HC.

– Jag vill att tjejerna också ska få chansen, säger han till GP.

Fredrik Pettersson.
Fredrik Pettersson.

Det händer saker på damsidan i svensk hockey. Både Djurgården och Färjestad har meddelat att de satsar på damlag och nu görs även en satsning i Sveriges näst största stad.

– Det här är aldrig gjort förut. Jag vill att tjejerna också ska få chansen. Vi killar har aldrig behövt oroa oss för träningstider, slipade skridskor eller utrustning. Det finns så mycket som jag bara tagit för givet, säger Pettersson.

VM-guldhjälten med Tre Kronor – som nyligen skrev treårskontrakt med Lugano, men har tvingats tacka återbud till Tre Kronor på grund av skada i ljumske och höft – är hjärnan bakom satsningen.

Målet: Riksserien

Klubben får hjälp ekonomiskt av Exe och Fredrik Pettersson ska bidra med kunskap, kontakter och träning.

Målet är att laget ska nå Riksserien om några år.

– Vi vet att det är tufft att driva ett damlag, som inte har samma resurser som herrar. Exe Bygg vill gärna hjälpa till för att underlätta för tjejer som vill spela hockey. Vi tycker att Göteborg HC gör en spännande nysatsning, precis som vi! Dessutom ser vi likheter med byggbranschen, som också är mansdominerad. Vi är övertygade om att även den skulle tjäna på att få in fler tjejer, säger Jakob Nilsson, styrelseordförande, till GP.

– Vi är oerhört glada för den här chansen, säger Monica Corell, som är lagledare och drivande i den gamla klubben Hisingen Hockey, till tidningen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN