Färjestad BK

Wikegårds attack: ”Han är patetisk”

Av: 

Emil K Lagnelius

HOCKEY

Experten sågar domaren: ”Han tar ett strypgrepp på spelaren som inte gör motstånd, det är obegripligt”

Domaren Sören Persson får stark kritik efter brottningsmatchen med FBK:s Marius Holtet.

Experten Niklas Wikegård kallar Persson för patetisk.

– Sören Persson vill vara med i action och tar ett strypgrepp på Holtet som inte gör motstånd överhuvudtaget. För mig är det obegripligt, säger Wikegård i sin videoblogg på TV4.

Mötet mellan Växjö och Färjestad slutade i skandalscener med flera matchstraff.

Experten Niklas Wikegård lägger mycket av skulden på domarna, framför allt Sören Persson, som först brottade ner Marius Holtet och sedan skällde ut honom.

– Det jag retar mig på är att domarna kliver in. Linjedomarna är oftast otroligt dåliga på de här situationerna, och yrar omkring. Men att Sören Persson slänger sig in, blir vält över, säger att han är nån gammal militär, men åker på dyngstryk av Holtet, för Holtet ser inte vem det är, säger Wikegård i ett blogginlägg med rubriken ”Övertända domare är tydligen ok?!”.

”Persson som gör tokfel”

– Holtet har lagt av. Då tar Persson ett struptag på Holtet, det vill säga han lyfter honom i halsen, stänger av luftvägarna för Holtet som inte har gjort motstånd på tio sekunder. Han drar honom ut på isen. Där får Holtet knacka Persson på brallan flera gånger, ”det vore kul om jag skulle få andas litegrann, och jag får ju inte slå en domare så därför blir det här jävligt jobbigt”.

– Då går Sören Persson igång och skriker. Egentligen är det bara Sören Persson som har gjort tokfel rakt igenom. Därför måste det bli någon typ av reprimand.

Tidigare i dag medgav domarbasen Peter Andersson för Sportbladet att Sören Persson agerade fel.

– Direktiven för domarna, framför allt huvuddomarna, är att de inte ska gå in i ett bråk, utan ta avstånd för att registrera och anteckna vad som händer. Men den här gången hamnade en linjeman på rygg, då kände Sören att han var tvungen att gå in i situationen. Det var för att försvara linjemannen. Men jag och Sören är i grunden överens om att ingen huvuddomare ska gå in i det här läget, sa Andersson.

”Vad fan är det frågan om?”

Niklas Wikegård:

– Min uppfattning är att Sören Persson är patetisk, det är tokdåligt gjort. Nånting som hade kunnat vara så roligt som ett litet bråk, lite skrik, blir bara cirkus för att man sköter det skitdåligt från domarnas sida, framför allt Sören Persson. Gammal militär... Vad fan är det frågan om? Helt otroligt.

Det ska sägas att varken Sören Persson eller Marius Holtet var förbannade på varandra efter matchen.

– Det jag egentligen läxar upp honom för är väl att han kliver över linjemannen och ger sig in i pågående bråk. Men det såg allvarligare ut än vad det var. Det är inga hard-feelings, sa Persson i går.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK