Ulf Dahlén: ”Det var inga hard feelings”

HOCKEY

Kallades till möte – då fick han sparken av HV

HV 71:s Ulf Dahlén, 46, kallades in till ett möte med sportchefen Fredrik Stillman och general managern Ola Thorwalls.

Då fick han beskedet att han sparkas.

– Det var inga hard feelings, säger Dahlén till Sportbladet.

Foto: Torgny Bendelin. Foto: Mikael Fritzon/TT.

För Ulf Dahlén slutade årets mörka säsong med HV 71 med ett möte i Kinnarps Arena på söndagen.

Efter 2,5 år i klubben och två kvartsfinalfiaskon i ryggen från senaste SM-slutspelen sparkas Dahlén nu med omedelbar verkan.

Han blir därmed SHL:s andra huvudtränare hittills den här säsongen som lämnar sin position.

– Det hör till branschen och det är resultaten som avgör. Jag kände att det var viktiga matcher på slutet för oss när vi mötte Frölunda, Växjö, Leksand, Örebro och nu Luleå på slutet, säger Ulf Dahlén till Sportbladet, bara någon timme efter att han fått beskedet.

Samtidigt meddelar HV på sin hemsida att Torgny Bendelin nu tar över tillsammans med J20-tränaren Anders Olsson för resten av säsongen.

”Kommer fortsätta hålla på HV”

Ulf Dahlén, som även fick sparken från sitt tidigare tränaruppdrag i Frölunda, säger att han accepterar HV:s beslut och tar det med ro.

– HV är mitt lag. Jag har spelat här själv och HV kommer alltid att vara mitt lag, det är mitt uttalande. Det finns inga hard feelings alls faktiskt efter det här. Jag kommer fortsätta hålla på mitt HV. Det har varit ett fantastiskt stöd under den här tiden och från folket i Jönköping, säger Ulf Dahlén och fortsätter:

– Jag tror det här laget kan vinna SM-guld, det har jag trott hela tiden. Jag tror laget blir livsfarligt i slutspelet. Det kanske inte har gått framåt i den takt som förväntades men vi har klättrat trots tuffa starten vi hade.

Med facit i hand, tycker du att ni gjorde rätt värvningar inför säsongen?

– Det viktiga nu är att vi har ett lag som sakta men säkert tar steg framåt. Jag säger det ännu en gång, de kommer bli livsfarliga i ett slutspel. Det vill jag verkligen trycka på att jag tror på det här laget. Jag är tacksam för att ha varit en elitserietränare i...vad är det, 270 matcher eller något sånt? Det har varit fantastiskt roligt att vara i en förening som HV och det tackar jag dem för.

”Kan gå rakryggad”

Vad händer nu?

– Ja, det får du se. Till att börja med ska jag väl prata i telefon i ett dygn. Sen blir det jul och då är det lugnt.

Efter omständigheterna låter du ändå på gott humör?

– Ja, så länge du har gjort allt du kunnat oavsett vad i ditt liv kan du gå rakryggad därifrån. Jag har gjort precis allt jag kan. Så länge du gjort det kan du titta dig själv i spegeln. Det har funnits fel längs vägen, men vad gäller ansatsen och min arbetsinsats hade jag inte kunnat göra mer än det jag gjort.
Tycker du att du har haft förtroende hos spelarna hela vägen?

– Ja, det tycker jag. Se bara på matchen mot Luleå igår. Vi hamnade i 0-5-underläge men kom tillbaka med tre mål och hade två ribbskott. Då visar laget att de fortfarande spelar för en.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71