Stoppade huliganen

HOCKEY

Landslagsstjärnan grep in när ligisten hotade fruar och barn: ”Riktigt otäckt”

Foto: STOD I VÄGEN När djurgårdssupportern kastade sig in på Färjestads läkatre, där fruar och barn satt, fick landslagsstjärnan Peter Nordström (längst till vänster) supportern att vända.

KARLSTAD. Djurgårdssupportern kastade sig in på Färjestads läktare där fruar och barn satt.

Vettskrämda flydde de i panik.

Då stoppade Färjestadsstjärnan Peter Nordström supportern.

– Det var ju bara tjejer och barn på läktaren. Men han tänkte till och vände, säger Nordström.

Foto: STÖKIGT Efter några minuter av första perioden mellan Dif och Färjestad hade en supporter från vardera lag omhändertagits av polisen.

Från Färjestads anhörigläktare följer spelarfruar och barn matcherna. Den är placerad bredvid bortalagets ståplats.

I gårdagens match mot Djurgården kom dramatiken närmare än vanligt för de närmaste fansen.

Mitt i den tredje perioden stormade ett par av gästernas supportrar upp på läktaren som är reserverad för fruar och barn. Dessa flydde i panik in i ett tillhörande rum.

Tänkte till och vände

Där följde spelarna Peter Nordström och André Lakos matchen och Nordström var snabbt ute på läktaren och fick fanset att vända.

– Jag gick ut och ställde mig där, det var enda gången jag var ute i hallen under hela matchen. Men jag sa aldrig något speciellt åt honom eller så. Han tänkte till och vände sig och gick, säger Nordström.

För fruar och barn var det dock sekunder av skräck då mannen kom farande in på läktaren.

– Det finns barn som är helt knäckta och sitter och gråter. För dem var det riktigt otäckt, säger Färjestadsbacken Jonas Frögren.

Infekterat möte

Mötet mellan Färjestad och Djurgården var riktigt infekterat på läktarplats. Efter några minuter av första perioden hade en supporter från vardera lag omhändertagits av polisen och barnen på läktaren blev vittnen till hur Djurgårdsfansen bråkade internt. Resten av matchen kastades både saker och glåpord mellan båda lagets fans.

Även efter matchen fortsatte bråken vid arenan. Två Färjestadsupportrar blev nersparkade och fördes till sjukhus med blånader på kroppen.

– Vi avstyrde ett flertal bråk, men totalt var det tre-fyra fall av misshandel, säger vakthavande polis Ronny Brattström.

ARTIKELN HANDLAR OM