Mardrömsstart för nye Brynästränaren

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Målvakten byttes ut när Frölunda öste in mål

Foto: NILS JAKOBSSON/Bildbyrån

Daniel Sperrle byttes ut efter fyra baklängesmål. 18 sekunder senare släppte ersättaren Markus Korhonen in 5–0.

Snacka om att Olof Östbloms debut som headcoach i Brynäs blev en mardröm.

– Klart att det är en besvikelse, säger Östblom till ppv efter 5–1-förlusten mot Frölunda.

Sparkningen av Leif Boork gav ingen succéeffekt för Brynäs.

Det dröjde bara 2.38 – sedan small det bakom Daniel Sperrle i Brynäskassen. Juuso Hietanen slarvade bakom mål, Jonas Nordquist norpade åt sig pucken och spelade bak till Jonas Ahnelöv som ohotad kunde smyga in från sin backposition och hänga in 1–0.

3–0 efter 13 minuter

Knappt fyra minuter senare utökades ledningen i power play. Efter en snabb spelvändning spelade Steve Kariya osjälviskt fram Toni Söderholm som enkelt kunde sätta 2–0 bakom en maktlös Daniel Sperrle.

Och efter 13.32 styrde Karl Fabricius in 3–0 i power play.

– Vi kom snabbt i underläge, blev stressade och överspelade. Det gäller att vi lugnar ner oss, sa nye tränaren Olof Östblom till ppv i första periodpausen.

Korhonen höll nollan – 18 sekunder

Men det skulle bli ännu värre för Brynäs. Efter att Tomi Kallio fått åka runt i öppna landskap i Brynäs zon och hängt in 4–0 bara 32 sekunder in på andra perioden fick Sperrle nog och byttes ut mot Markus Korhonen.

Men det hjälpte föga. Korhonen fick bara hålla nollan i 18 sekunder innan Martin Plüss något turligt satte 5–0 efter att Jonas Esbjörs lagt in pucken mot mål.

Brynäs skapade sedan flera kanonlägen att reducera. Men Daniel Widing träffade inte målet och Andreas Dackells och Nicholas Angells skott räddades av en storspelade Ari Ahonen.

Månsson tröstmålade

– Vi försöker arbeta oss in i matchen med att göra små enkla saker rätt, men det är uppförsbacke hela tiden, sa Brynäsveteranen Ove Molin till ppv inför tredje perioden.

– Det känns som att vi hade fler målchanser än dom i andra perioden, ändå vann dom med 2–0.

I tredje perioden förtjänade Brynäs ett mål. Och med bara 14 sekunder lyckades Mathias Månsson spräcka Ahonens nolla.

”Typiskt för bottenlag”

En klen tröst, kanske. Men ändå.

– Klart att det här en besvikelse. Det blev en tuff match för oss, men jag tycker ändå att vi jobbade på i tredje och försökte. Vi måste fortsätta för att förtjäna den vändning som vi jobbar för, säger Olof Östblom till ppv efter matchen.

– Vi får jobba för varje meter. Det är typiskt för ett bottenlag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN