Foppas framtid fortfarande oklar

HOCKEY

”Fokus ligger på foten”

Peter Forsberg hade på måndagskvällen ett möte med Philadelphia Flyers om sin framtiden i NHL-klubben.

Men ingenting blev klart.

– Vi måste få klarhet i det här med foten först, sade ”Foppa” efter mötet.

Forsberg satt ned med Flyers general manager Paul Holmgren som ville ha svar på frågan om ”Foppa” kan fortsätta sin karriär och i så fall om han vill stanna i Flyers eller flytta.

Men något svar fick han inte.

– Alla tittar på övergångsdeadline och talar om det, men det är inte det som det är frågan om just nu. Vi måste får klarhet i det här med foten innan vi talar om allt annat, sade ”Foppa” till nyhetsbyrån Canadian Press efter mötet.

Problem med högerfoten

Forsberg har plågats av problem med högerfoten under hela säsongen. Efter sommarens operation har han inte hittat någon skridsko som ger nödvändig stadga och balans. Så sent som i förra veckan var han hemma i Sverige för att försöka lösa problemen.

Forsberg har undvikit att svara på frågor om hur foten känns. Pressad efter Philadelphias segermatch mot Atlanta (2–1) i söndags svarade han:

– Ni såg matchen.

Spelade bara 15.40

Forsberg gick då poänglös från isen och hade bara 15.40 i speltid.

Den 33-årige svenskens kontrakt med NHL:s bottenlag går ut i sommar och han blir då fri att gå till vilken klubb han vill utan att Flyers får någon ersättning. Därför vill Philadelphia antingen sälja honom, för att få spelare i utbyte, eller också skriva nytt kontrakt före den 27 februari.

Spekulationer om Forsbergs framtid har pågått i månader. De två hetaste kandidaterna sägs vara New York Rangers och hans före detta klubb Colorado Avalanche, men enligt Paul Holmgren har en lång rad klubbar ringt om anmält sitt intresse för svensken.

– Jag tror vi vet hur det blir inom en snar framtid. Men deadline för övergångar är den 27 februari så ännu finns det tid, sade Holmgren på måndagen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL