Wernblom tillbaka – som målskytt

HOCKEY

Tre nya poäng för Skellefteå mot Malmö

Fasta situationer fällde avgörandet.

Skellefteå var effektivare i den viktiga sexpoängsmatchen mellan nykomlingarna och vann med 5–0 mot Malmö.

Inte så konstigt att det såg spänt ut på isen, mest för Malmö. Skillnaden var att hemmalaget skakade av sig nervositeten ganska snabbt och till slut plockade hem en klar seger.

– Vi är naturligtvis nöjda och det är roligt att powerplay har börjat fungera, sade Skellefteås assisterande tränare Mats Lindgren.

Malmös tränare Lars ”Osten” Bergström tvingades konstatera att hans lag har det tufft på jumboplatsen.

Han tyckte att matchen var jämn och var relativt nöjd med spelet ända fram till 15 minuter in i andra perioden då Skellefteå fortfarande bara ledde med 1–0.

– Det som avgjorde matchen var de fasta situationerna, sade Lars ”Osten” Bergström.

Skellefteå var effektivast i powerplay där man gjorde tre mål. Dessutom ett mål i boxplay och ytterligare ett mål direkt efter en tekning.

– Vi tvingades jobba i uppförsbacke hela tiden, sade ”Osten” Bergström.

Mål direkt av comebackande Wernblom

Malmö hade stundtals svårt att hålla reda på snabbskrinnaren Anders Söderberg som rörde om och skapade luckor i motståndarförsvaret. Och när han hade med sig Magnus Wernblom igen så blev det besvärligt för Malmö.

Wernblom gjorde comeback efter sin knäskada. Lite rostig var han men hans målsinne går aldrig ur. Wernblom antecknade sig som vanligt i målprotokollet med sitt 3–0 mål på assist från Anders Söderberg.

Malmö fick upp tempot i åkningen och passningarna i andra perioden, men det var Skellefteå som tillverkade målen.

– Det är kul att vi fortsätter att vara aggressiva i den tredje perioden, sade Mats Lindgren.

Då såg Malmöspelarna ganska desperata ut, det var inte mycket som stämde, varken med passningar eller skotten mot en storspelande Andreas Hadelöv i Skellefteås kasse.

Malmö har många skickliga spelare, som exempelvis Lasse Pirjetä, Mikael Wahlberg, Radek Duda och Andrej Nedrost. Den sistnämnde gjorde en godkänd insats liksom Carl Söderberg som var tillbaka efter sitt misslyckade försök i NHL. Men det krävs en rejäl uppryckning av hela laget för att elitserieplatsen ska bli kvar i Malmö.

Nu är det en bra bit upp till Skellefteå som drar ifrån nykomlingskollegan poängmässigt.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM