Stjärnjakten

Här är spelarna som kan komma till ditt lag

Om en vecka startar elitserien.

Nu jagar elitserieklubbar storstjärnor som Travis Green och OS-backen Ossi Väänänen.

Väänänen har fått intresseförfrågningar från Linköping, Djurgården och Södertälje.

19.00 nästa måndag startar elitserien.

Tidigare säsonger har säsongsstarten inneburit att sportcheferna kan slå sig till ro och åka på semester.

Men inte nuförtiden.

Nu gäller det att bredda truppen, se till att vara uppdaterad om spelarmarknaden hela tiden.

Sportbladet har satt samman en lista med spelare som just nu erbjuds till elitserieklubbarna.

Intresseförfrågningar

Många av spelarna har NHl som första val. Men för varje dag som går minskar möjligheten att spela i världens bästa liga.

De två mest intressanta arbetslösa spelarna är Finlands OS-back Ossi Väänänen, 27, och Mats Sundins före detta kedjekamrat Travis Green, 36.

Båda kan spela elitseriehockey i vinter.

– Vi har fått flera intresseförfrågningar på Ossi från svenska klubbar. Jag skulle uppskatta det till 50 procents chans att han spelar i elitserien, säger Claes Elefalk, CAA Sports.

Väänänen är het

Enligt uppgift är det Linköping, Djurgården och Södertälje som lagt bud på Ossi Väänänen, med 430 NHL-matcher på meritlistan.

– Vi vet att Ossi fortfarande vill till NHL. Men väljer han Sverige är vi intresserade. Han är en bra back, säger Johan Hemlin, sportchef i Linköping.

Beträffande Travis Green har de svenska klubbarna inte visat samma heta intresse, men flera klubbar undersöker vilken sportslig nivå Green håller.

Djurgården har redan sagt nej till den 36-årige NHL-veteranen.

– Vi är helt enkelt inte intresserade av Travis. Det finns andra spelare som vi är mer nyfikna på, säger Johan Garpenlöv, medlem av Djurgårdens spelarråd.

Travis Green uppvaktas också av en rysk klubb. Det ryska transferfönstret inte öppnar förrän i november. Det ger en fördel för de svenska klubbarna, som kan ta in nya spelare kontinuerligt ända fram till sista januari.

ARTIKELN HANDLAR OM