Äntligen, SSK!

HOCKEY

Bröt måltorkan och skrällvann mot Färjestad

Foto: Nr 86, Linus Klasen, frälste SSK.

Måltorkan är över.

Södertälje fick äntligen målskyttet att lossna och skrällvann med 3–2 borta mot Färjestad.

Matchhjälte: Trollgubben Linus Klasen.

– Det går inte att beskriva känslan just nu, säger han.

Södertälje hade bara gjort fem mål på de sju senaste matcherna och inte gjort fler än ett mål i någon av dem. Laget hade dessutom inte vunnit på bortais.

Men i kväll fick laget en kanonstart.

Redan efter 1.34 la Daniel Josefsson in pucken på mål och Petri Pakaslahti styrde in 1–0 bakom en passiv Juuso Riksman. Och i andra perioden kontrade laget in 2–0. I ett två mot ett-läge passade Pär Arlbrandt till Jörgen Bemström som sköt stolpe in.

Två FBK-mål på 44 sekunder

I det här läget såg det ut som att Södertäljes negativa trend var bruten – men då förändrades matchbilden på 44 sekunder.

Först pricksköt Dominik Granak in reduceringen. I samband med det visades Kristian Kudroc ut för en eftersläng på Pelle Prestberg och i det efterföljande numerära överläget tryckte Esa Pirnes in 2–2 på en retur.

Nu trodde nog många på hemmaseger. Men matchbilden skulle vända ytterligare en gång.

”Viktigt sätta lägena”

I sista perioden skrinnade Södertäljes trollgubbe Linus Klasen ifrån ett segt Färjestadsförsvar och fri med Juuso Riksman gjorde han inget misstag.

Klasen fintade ner Riksman på isen och snärtade in 3–2 i nättaket.

Glädjen i Södertäljelägret gick inte att ta miste på.

– Det är viktigt att sätta dit lägena i en sån här match. Jag tänkte att jag skulle få ner honom mot ena stolpen och det funkade bra, säger Klasen till ppv.

ARTIKELN HANDLAR OM