Besked i dag: Färjestad–Modo spelas klart i november

HOCKEY

Hockeyligan: Grunden är att vi tycker att matchen ska avgöras på planen

Elitseriemötet Färjestad–Modo tvingades avbrytas efter ett bombhot mot Löfbergs Lila Arena i går.

I dag kom beskedet att matchen spelas klart – direkt efter lagens möte i Karlstad den 23 november.

– Grunden är att vi tycker att matchen ska avgöras på isen, inte någon annanstans, säger Hockeyligans vd Peter Gudmundson till sportbladet.se

Foto: Matchen ska spelas klart. Mötet Färjestad–Modo i går tvingades avbrytas med 7.13 kvar av den tredje perioden efter ett bombhot. I dag fattades beslut att elitseriemötet ska spelas klart - direkt efter lagens möte den 23 november.

Modo ledde matchen med 2–0 när polisen fattade beslut om att utrymma hela arenan och slussa ut de dryga 8000 åskådarna.

I dag meddelade Svenska hockeyligan att återstående matchtid – 7.13 – kommer att spelas färdigt efter lagens nästa möte i Karlstad, den 23 november.

Beslutet enhälligt

Beslutet uppges vara enhälligt och Hockeyligan skriver i ett pressmeddelande att ”bakgrunden till beslutet är att alla deltagande parter tar avstånd från det inträffade bombhotet och anser att matcher ska avgöras på plan.”

– Det är klart att det inte är rättvist när matchen spelas klart under andra förutsättningar, men i såna här lägen finns det inga helt rättvisa lösningar. Nu togs det här beslutet och det får vi acceptera. En match ska ju vara 60 minuter, att den spelas klart är en seger för sporten, säger Modos tränare Harald Lückner till sportbladet.se.

"Ett sätt att visa att vi tar avstånd”

Enligt Lückner fördes diskussioner med de inblandade parterna, men han menar att de i slutändan var överrens om beslutet.

Samma sak säger Peter Gudmundson:

– Det är också ett sätt att visa att vi tar avstånd ifrån sådana här handlingar.

Efter att matchen den 23 november spelats färdigt väntar tre minuters paus, sedan färdigspelas återstående matchtid från gårdagens möte.

Pressmeddelandet från Hockeyligan:

Anders Burström, Karin Thurfjell

ARTIKELN HANDLAR OM