Viktig bonuspoäng för Luleå

HOCKEY

Harju frälste norrbottningarna med 21 sekunder kvar

Timrås segerrad är bruten.

Efter fyra raka segrar kom en förlust på övertid mot Luleå med 2–3 inför 5132 åskådare.

Matchhjälte när 21 sekunder återstod av förlängningen blev Johan Harju.

– Skönt med bonuspoängen. Den var vi verkligen värda efter en gediget genomförd match, sade Luleås assisterande coach Jens Hellgren.

Efter en mållös och ganska andefattig första period skruvade Luleå upp tempot – och fick direkt utdelning efter 26 sekunder när Timråbacken Johan Svedberg kom på efterkälken. Martin Chabada gjorde inget misstag fri med Johan Backlund i Timrå-målet.

Luleå fortsatte att vaska fram chanser, men Johan Backlund höll Timrå kvar i matchen med flera fina räddningar. När backen Jan Sandström klappade till ett slagskott från blålinjen direkt efter tekning hann Backlund dock inte reagera.

Visade fighterhjärta

– Det kändes som om Luleå fick två mål alldeles för lättvindigt, men vi visade än en gång upp ett fighterhjärta och kämpade oss in i matchen, konstaterade Timrå-tränaren Kenta Johansson.

Nyförvärvet Mika Niskanen fortsätter att producera mål i Timrådressen – i sin andra match gjorde han också sitt andra mål, ett tungt slagskott som letade sig in i krysset bakom Luleås duktige juniormålvakt Mattias Modig.

Även i tredje perioden verkade Luleå starkare och tyngre i närkamperna, men Timrå stred tappert och fick också lön för mödan när backen Pär Styf gjorde en offensiv utflykt och skickade in en perfekt passning framför Luleåmålet där Mikko Laine dök upp som gubben ur lådan och styrde in kvitteringspucken bakom Mattias Modig.

Det var två rätt tröttkörda lag som kämpade om bonuspoängen i förlängningen. När Mika Niskanen drog på sig en utvisning fick Luleå en gyllene chans att avgöra – och den tog Johan Harju påpassligt tillvara på med ett snabbt skott som överlistade Johan Backlund.

– Hela laget gjorde en helgjuten arbetsinsats. Därför känns det extra skönt med en bonuspoäng i utdelning. Vi behöver verkligen varje poäng i den tuffa kampen om slutspelsplatserna, konstaterade Jens Hellgren.

Viktiga poäng

I ett heltaggat Luleålag var Martin Chabada och Fredrik Hynning sevärda – inte minst för en otrolig arbetsinsats i spel tre mot fem. Även Johan Harju och målvakten Mattias Modig tillhörde topparna i Luleå som klättrade upp till sjundeplats i tabellen förbi Djurgården.

Timrå har fortfarande en handfull nyckelspelare på skadelistan – nu tvingades två av backarna kliva av i slutet av matchen på grund av skadeproblem.

– Jag tror inte att det ska vara något allvarligt med vare sig Per Styf eller Petri Kokko. Vi behöver varje man just nu, för vi får slita ont när vi tvingas spela med enbart tre femmor, säger Kenta Johansson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM