Skars blodig av skridskoskenan

HOCKEY

Södertäljestjärnan i otäck olycka

1 av 6

Linköping vann matchen klart.

Men den största dramatiken kom när SSK:s Martin Chabada blev träffad av en motståndares skridsko.

Han lämnade isen blodig och fick sys i omklädningsrummet.

Det var i mitten av den andra perioden som det otäcka inträffade. Linköpingsbacken Viktor Ekbom kämpade om pucken mot SSK-stjärnan Martin Chabada. Ekbom tappade balansen och benet flög upp i huvudhöjd på Chabada och träffade honom vid örat. Chabada blev liggande på isen, blödde ymnigt och fördes sedan ut i omklädningsrummet invirad i en handduk. Han syddes med ett par stygn bakom örat i omklädningsrummet och kunde sedan medverka i den tredje perioden.

Sista målet en delikatess

Matchen bjöd dock inte på någon vidare spänning. Linköping gjorde två mål i både den första och tredje perioden, där framförallt det första och det sista var två riktiga godbitar där Andreas Molinders 4–0-mål var matchens behållning. Erik Lindhagen snappade upp ett felpass från en SSK-back, grundlurade Riku Helenius i SSK-kassen och alla trodde att han skulle skjuta. Men han valde att droppa pucken till framstörtande Andreas Molinder som kunde göra matchens sista mål.

Norrena vill slå Pihl

En av matchens giganter var annars LHC-målvakten Fredrik Norrena. Som vanligt var finländaren vass i spelet runt målet, och noterades för ännu en assist, den fjärde för säsongen.

– Jag måste vinna över Pihl i den interna poängligan. Det är mitt personliga mål med resten av säsongen, säger Norrena till Canal plus.

Och LHC-tränaren Hans Särkijärvi var av förklarliga skäl belåten med resultatet.

– Jag är jättenöjd med vår tredjeperiod. Vi gör bra bedömningar hela tiden, och ”Norra” är stabil i målet.

ARTIKELN HANDLAR OM