Nu slipper Robert Nilsson farmarligan

HOCKEY

Svensken efter värvningen: ”Allt känns verkligen toppen”

Ratad av Salavat Jualev Ufa och nedskickad till farmarlaget.

Men nu tar Robert Nilssons karriär ny fart – i KHL-laget Torpedo Nizjnij Novgorod.

– Coachen har sagt att våra två toppkedjor spelar runt 18-19 minuter per match och i dem ska jag ingå, säger Nilsson till hockeysverige.se.

Robert ”Mini-Magic” Nilsson, 26, hade en riktigt bra fjolårssäsong, vilket ledde till en plats i Tre Kronor-laget som tog VM-silver.

Men den här säsongen har det gått betydligt sämre och efter fem poäng (0+5) på 15 matcher skickades han ner i farmarlaget Toros Neftekamsk, där han visade att han fortfarande håller klassen.

”Bra organisation”

Efter fyra poäng (1+3) på två matcher i farmarlaget värvas Nilsson till Torpedo Nizjnij Novgorod, som sedan tidigare har svensken Martin Thörnberg i laget.

– Så här långt så har jag tränat en träning med laget och det kändes väldigt bra och det var riktigt bra tempo hela träningen, säger Nilsson till hockeysverige.se.

– Jag har ju spelat mot dem och det är ett bra lag med en bra organisation. Sen vet jag väl en del om hur laget spelar och man kan väl säga att Torpedo Nizjnij Novgorod är ett hårt kämpande lag med bra organisation ute planen och med en bra tränare (Kari Jalonen).

Enligt Nilsson ska han spela i samma kedja som Thörnberg.

– Allt känns verkligen toppen och jag ser verkligen fram mot att få börja spela med Martin och få lite speltid igen.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut. Nilsson väntas debutera mot Sibir Novisibirsk på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL