Bussen körde fast – då fick ”Monstret” putta på

HOCKEY

Toronto i snöstorm: ”Vi stod helt still i kaoset ute på motorvägen”

NEW YORK. Toronto Maple Leafs fick slita hårt i New Jersey i natt – och matchen mot Devils var bara början.

Efteråt tvingades hela laget kliva ut i årets värsta snöstorm och knuffa på när spelarbussen kört fast.

– Sedan stod vi helt still i kaoset ute på motorvägen. Tur att vi vann i alla fall. Annars hade det varit total misär, säger Fredrik Sjöström till Sportbladet.

Den amerikanska östkusten drabbades igår av en våldsam vinterstorm – och spelarna i Toronto Maple Leafs blev alltså ett av dess många offer.

När de kom ut från Prudential Center i Newark efter segermatchen mot New Jersey Devils rådde komplett kaos och den vanligtvis enkla resan tillbaka till spelarhotellet blev en mardröm.

”Lagom skoj”

Först körde bussen fast i en snödriva.

– Och då fick hela laget gå ut och knuffa på så att den kunde komma loss. Det var ju så lagom skoj i det här vädret, berättar

Sedan fastnade hela ekipaget i den allmänna kalabaliken ute på en av Jerseys igensnöade motorvägar,

– Vi har ju poliseskort, men det hjälper inte. Det är totalt stopp. Bilar och långtradare har fastnat i snön och ingen kommer nånstans, suckar Sjöström.

– Jag har ingen aning om när vi kan tänkas komma till hotellet. Det är rätt bedrövligt. Man vill till exempel gärna ha lite mat så här efter en match, men det är långtifrån säkert att vi hinner få någon.

Värst av allt:

Planen var från början att Leafs skulle flyga tillbaka hem till Toronto direkt efter matchen, men den fick revideras när alla flygplatser i New York-området stängde på grund av ovädret.

– Det innebär att vi inte har nånting med oss, vi trodde ju att vi skulle vara tillbaka hemma ikväll. Mitt snus håller till exempel på att ta slut, säger ”Fast Freddy” med ett uppgivet skratt.

– Det är ju tur att vi vann i alla fall. Annars hade det varit total misär.

Tusen åskådare

Ja, inför blott några tusen åskådare – som blev ännu färre när speakern meddelade att lokaltrafiken var på väg att ställas in – avfärdade Leafs hopplöst svaga New Jersey med 4-1.

– Det var ingen höjdarmatch precis, men vi vann och är glada över att få med oss två poäng hem, säger Fredrik Sjöström.

Frågan är bara när den hemkomsten sker. Fem timmar efter slutsignalen – halv tre i morse lokal tid – satt Sjöström och hans lagkamrater kvar i sin buss på en igensnöad motorväg i New Jersey.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL