Jag tvivlar på att Växjö tillför något

1 av 7
HOCKEY

Grattis, Växjö.

Ni har svarat för en fantastisk bedrift och spelar i elitserien 2011-2012.

Men tillför Växjö något till högsta serien – jag tvivlar starkt.

Vilket drama i kvalserien!

Som det alltid blir i den ödesmättade serien.

Men den här versionen av kvalserien går nog till historien som den jämnaste och då återstår två omgångar.

Död efter en period

Själv såg jag två matcher via teven under söndagen, Örebro–Växjö och Rögle–Södertälje.

Matchen i Örebro var död efter en period – Växjö spelar med ett sådant självförtroende att de inte kan förlora mot lag som Örebro, som inte har något att spela för den här säsongen.

Är också imponerat av lagmaskinen Växjö och att laget alltid studsar tillbaka. Som för ett år sedan när lagets bäste back (Josh MacNevin), bäste målvakt (Viktor Fasth) och bäste forward (Robert Rosén) lämnade poplaget.

Det finns en röd tråd i allt det som Växjö gör och lagledningen med sportchef Henrik Evertsson verkar besitta den där speciella förmågan att kunna värva rätt spelare som passar in i Växjö och som är hungriga. Ofta känner man inte till Evertssons värvningar – men efter några omgångar har det nästan alltid visat sig att Leksandsfloppar inte finns i djupaste Småland.

Nu får elitserien ett lag som bara funnits i 13 år och som bara varit några säsonger i det yttersta toppskiktet av allsvenskan. Man får också ett lag som har starkt stöd i en idrottstokig kommun, Växjö, och ett lag som alltid jobbar hårt och som bjuder på en aggressiv ishockey.

Men har Växjö något att hämta i elitserien?

Tror inte det. Laget är för tunt.

Malmö hade varit roligare

Elitserien behöver lag som betyder något och som kan tillföra något.

Det gör inte Växjö Lakers.

Malmö hade varit roligare att se i den högsta serien. Eller Leksand.

Undrar hur Växjös tränare Maciej Szwoch känner sig just nu. Han har redan skrivit på som målvaktstränare för Modo, som kanske finns på en allsvensk is nära dig i höst.