Persson stoppad – men spelar ändå

HOCKEY

Trotsar sin klubbs vilja: ”Inget snack”

Foto: bildbyrån
Neftechimik sa åt honom att tacka nej till Tre Kronor. Det struntade Niklas Persson som efter sin medverkan i LG Hockey Games kan förvänta sig ett kyligt mottagande hemma i KHL. Foto: BILDBYRÅN

KHL-klubben Neftechimik vill stoppa Niklas Persson, 31, från LG Hockey Games.

Men Persson struntar i det – på grund av kärleken till Tre Kronor.

– Det var inget snack från min sida, jag ville åka och då blev det så, säger han.

Redan inför säsongens första turnering Karjala Cup fick Niklas Persson order från Neftechimik att tacka nej till Tre Kronor. Detta eftersom klubben ansåg att han skött sin försäsongsträning dåligt.

Men Persson åkte ändå, något som inte uppskattades av KHL-klubben där den kontroversielle tränaren Vladimir Krikunov har ett enormt kontrollbehov och vill bestämma allt.

Tränaren rasande

– Efter att han var iväg med landslaget förra säsongen gjorde han bara en poäng i slutspelet. Landslaget i första hand och klubblaget i andra hand, så fördelar han kraften, dundrade Krikunov.

Persson blev kvar i KHL-klubben, men de två andra Tre Kronor-svenskarna Björn Melin och Daniel Fernholm sparkades och sågades av Krikunov.

Inför LG Hockey Games har problemet kommit upp till ytan på nytt. Enligt uppgifter till Sportbladet vill flera av storklubbarna i KHL stoppa sina spelare från att delta i turneringen. Orsaken är att LG avgörs bara en vecka innan KHL-slutspelet inleds. Men Niklas Persson struntar i förmaningarna.

– Jag vet inte vad jag ska säga. De uttryckte sin vilja och vad de tyckte och tänkte. Och jag uttryckte min vilja. Jag bestämde mig för att åka i alla fall, det räcker så, säger Niklas Persson.

”Bryr mig inte”

Men tränaren gjorde inte high five med dig och sa lycka till?

– Nej, det gjorde han inte och det kommer han inte göra när jag kommer hem nu heller. Men jag bryr mig inte om det blir något tjafs och han säger något i tidningarna, säger Niklas Persson.

– Jag gör mitt bästa den här veckan och när jag kommer tillbaka till Neftechimik gör jag mitt bästa där. Duger det så duger det och vill han något annat så får han välja det själv.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor