”Vi kommer inte bli lätta att slå hemma”

HOCKEY

Hörnqvist inblandad i avgörande målet när Nashville kopplade greppet mot Anaheim

NEW YORK. Teemu Selänne försökte störa dem med två snabba mål i andra perioden.

Men Nashville hade bara bestämt sig för att slå Anaheim inför de vilda fansen i Music City i natt.

– Hemma kommer vi inte att vara lätta att slå i det här slutspelet, det är helt klart, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det syntes redan från första nedsläpp att det var hungriga rovdjur som kommit hem till Bridgestone Arena för match 3 mot Anaheim.

De tog tag i spelet omedelbart och dominerade spelet kraftig de inledande 20 minuterna.

– Ja, det kan nog ha varit säsongens bästa period för vår del. Vi forecheckade otroligt, nitade fast dem så det inte kom någonstans och så gjorde vi två påpassliga mål, säger Patric Hörnqvist när Sportbladet når honom efter slutsignalen.

– Det fortsatte ungefär likadant i andra också. Att Selänne i ett powerplay i slutet fick in ett mål var ingen större grej, Corey Perry slog en helt otrolig passning till honom, så det var inte så mycket att göra åt. Men när han gjorde ett till i bytet efter kändes det sådär. Då trodde jag hela matchen skulle förändras.

Inblandad i avgörandet

Men Predators höll fortet även i slutperioden och till slut kunde Mike Fisher, efter grym forechecking av just Hörnqvist och en Youtube-passning av Sergej Kostitysyn, pricka in avgörande 4-3.

– Otroligt skönt, men vi gjorde en bra match och kommer inte att bli lätta att slå på hemmaplan, det är helt klart, säger ”Bengan”.

– Vi hade suveränt stöd från läktarna också, det var fantastisk stämning. Jag ser redan fram emot att få spela på onsdag igen.

Nashville har efter nattens seger ledningen med 2-1 i serien mot Ducks

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL