Bergfors bortbytt från Atlanta Thrashers

HOCKEY

”Tufft att få samtalet”

Foto: Niclas Bergfors.

Niclas Bergfors får göra sitt andra klubbyte på ett drygt år.

I dag blev han trejdad från Atlanta till Florida Panthers.

– Tufft att få samtalet, säger han.

För ett knappt år sedan trejdades forwarden Niclas Bergfors, 23, från New Jersey till Atlanta.

Nu får Södertälje-sonen byta klubb igen. Tidigare i dag bytte Atlanta bort honom och farmarlagsforwarden Patrick Rissmiller till Florida, i utbyte mot veteranforwarden Radek Dvorak, 33.

Ett byte som kom ganska väntat för Bergfors.

– Jag har inte spelat så bra. Det är en ny möjlighet, som jag ser fram emot. Men det är tufft att få samtalet och bli tvingad att lämna dina lagkamrater, säger han till Sportsnet.

Var förberedd

Hans svenska agent Peter Werner talade med Bergfors, som gjort 29 poäng på 52 matcher, för ungefär en timme sedan, precis innan beskedet kom.

– Vi satt och snackade om vad som skulle hände. Då sa han, att om det skulle bli en trejd, var Florida en av klubbarna som han helst ville till, säger han.

Så han var förberedd på vad som skulle hända?

– Ja, det har varit på gång.

– Visst är det lite omtöcknande att flytta, men han var beredd på det.

”Blev bara så här”

Senare under kvällen blev även Fredrik Modin bortbytt. Han får flytta från Atlanta till Calgary. Det är det tredje klubbytet för Modin på bara ett år. I höstas lämnade han Los Angeles och gick till Atlanta, och vid förra årets trading deadline flyttade han från Columbus till Los Angeles.

– Men då var det lite skillnad för mig, jag valde själv att upphäva min no trade-klausul och gick med på att bli flyttad. Nu bara blev det så här, säger Modin till Sportbladet.

Han är inte alltför förvånad.

– Nä...beredd ska jag väl inte säga att man är, men som äldre spelare har man på känn att det kan hända den här tiden på året. Många lag letar efter veteraner och Calgary ville alltså ha mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL