”Hoppas målet ger mig självförtroende”

avPer Bjurman

Zibanejad bidrog till segern i natt

1 av 2 | Foto: AP
Zibanejad efter sitt mål.

NEW YORK. Räkna inte med att Ottawa utför några nya mirakel den här säsongen.

Det kommer inte behövas – inte om de fortsätter som i natt, när de slog Philadelphia med 4–0.

– Vi börjar närma oss samma spel som under slutet av förra säsongen, säger målskytten Mika Zibanejad till Sportbladet.

Ottawa Senators stod ju för tidernas comeback när de under fjolårssäsongens sista grundseriemånader hämtade in 14 poäng och blev klara för slutspel i allra sista omgången.

Den typen av kraftsamling slipper de som sagt utföra i år, för nu är Sens med från start och spelar bra redan i november.

Bra, sen dålig

I natt tog de andra raka hemmasegern genom att nolla Philadelphia Flyers och är tvåa i Atlantic-divisionen, med fyra poängs marginal ner till slutspelsstrecket.

– Ändå har det varit lite för mycket upp och ner i år också. Vi gör en bra match och följer upp med en dålig. Att vi ändå vinner såpass mycket är jäkligt skönt. Det är ju en styrka i sig, säger Mika Zibanejad när vi talar med honom efter Flyers-matchen.

– Men nu börjar vi närma oss samma spel som under slutet av förra säsongen. Det var väldigt skönt att vi kunde ta andra raka hemmasegern ikväll, för hemmaspelet har inte varit särskilt bra tidigare under säsongen.

”Självförtroende”

Mika bidrog själv genom att i slutet av första perioden styra in sitt tredje mål för säsongen.

– Ja, det var roligt. Jag får spela mycket och då vill man ju producera. Jag hoppas det här målet kan ge mig lite självförtroende, säger han.

Erik Karlsson stod för ännu en assist och är nu uppe i sammanlagt 22 poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM