”Stort att alla västervikare dök upp”

HOCKEY

Västervik. För Västervik var det största matchen i klubbens historia.

För Södertälje den kanske allra värsta.

– Otroligt stort att så många kom hit, säger Västerviks Simon Mitman.

– Vi hanterade det bra, menar Robert Carlsson efter Södertäljes 3–0-seger.

Så sent som för två år sedan hette motståndarlagen Grums och Motala i division 2.

I kväll hette motståndet Södertälje SK.

En kvalkväll 1996 var Linköping på besök i den småländska staden, men kvällens drabbning tog ändå priset som den största matchen i Västerviks historia och Plivit trade-hallen var knökfull (1 903 åskådare).

För Södertälje var läget det totalt motsatta.

Klubben satsade hårt mot SHL, men hamnade sist i hockeyallsvenskan. Och efter en katastrofstart i den pågående kvalserien var praktfiaskot, spel i division 1 nästa säsong, överhängande.

– Man har ju spelat mer avslappnat tidigare. Klart det varit jobbigt, säger Robert Carlsson, som ändå blev vinnare och spräckte mardrömssviten på 16 raka bortamatcher utan en trepoängare.

”Stort att alla västervikare dök upp”

Handen på hjärtat, känner du verkligen glädje över att åka till en liten ishall och spela kvalhockey?

– Man har ju spelat kvalseriehockey förr och det är ingenting som gör oss sämre. Äh, den här hallen var fin, fullsatta läktare och fina omklädningsrum. Men jag hade tyckt annorlunda om vi förlorat.

Simon Mitman i Västervik, som visserligen fick se laget nollat i stormatchen och tappade den hockeyallsvenska platsen till just Södertälje, hyllar det nykläckta hockeyintresset i staden.

– Jäkligt stort att alla västervikare dök upp här. Det pratas hockey överallt nu och vi i laget ber inte om ursäkt för att vi är här och spelar. Vi är här av en anledning, säger han.

Sedan avslutar Mitman med en psyking inför returen på lördag:

– Jag tycker varken Bengtsberg eller Sandberg är särskilt vassa. Det kommer alltid någon tavla och jag tycker inte att vi testade Bengtsberg som vi borde ha gjort i den här matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM