Snacka om kärlek – till ishockeylaget

Drog med sig mannen direkt från kyrkan

Vad gör man på den optimala bröllopsfesten?

Hockeygalningen Erica Skuta hade bara ett svar och tog med sig mannen direkt från kyrkan till Minnesota Wilds möte med Dallas Stars.

– Vi är bara två personer som gillar hockey och hamburgare, säger bruden.

Är det något Erica Skuta saknat sedan hon flyttade från Minnesota till Nya Zeeland tillsammans med sin make Lewis Blake så är det NHL-laget Minnesota Wild.

– Vi har alltid sagt att om vi någon gång flyttar tillbaka till Minnesota så kommer vi skaffa säsongsbiljetter, säger Skuta till Buzzfeed.

”Tvungna att göra det”

Vid varje besök i hemstaden försöker paret därför också se en match. Oavsett vad anledningen till besöket råkar vara.

– När vi förlovade oss skojade vi båda om hur roligt det hade varit att göra något annorlunda och ha mottagningen på en Wild-match. När vi fick spelschemat i början av säsongen och en match var planerad på samma dag som vårt bröllop så var vi bara tvungna att göra det.

Efter vigseln styrde därför det lyckliga brudparet tillsammans med sina bröllopsgäster till Xcel Energy Center för att se Wild möta Dallas Stars. För att försöka få ögonblicket förevigat hade Lewis snickrat ihop en skylt med texten ”Jag flög 8044 miles från Nya Zeeland för att vara på den här matchen (och för att gifta mig)” på. Efter att ha sett skylten på jumbotronen trodde paret att de skulle få vara i fred. Problemet var bara att tv-produktionen använde andra bilder.

Ett unikt bröllopsfoto

Det tv-tittarna runt om i världen, bland annat på Nya Zeeland, istället fick se var en lycklig Erica Skuta i full bröllopsklänning trycka i sig en hamburgare samtidigt som hon försökte följa spelet på isen.

– Efter att de visat skylten trodde vi att det var över och jag var glad över att äntligen få en chans att äta något... Vi hade ingen aning om att alla där hemma kunde se oss.

En bra fest – och ett unikt bröllopsfoto – blev det.

Se tv-bilderna på brudparet (extern länk)

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!