Krisen nu total för tippade topplaget

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Känns som vi blir väldigt hårt straffade”

Foto: Bildbyrån

I fjol spelade de kvalfinal om en plats till SHL och även den här säsongen tippades VIK i toppen.

Nu är verkligheten en annan.

Västerås nollades av BIK Karlskoga och har nu förlorat sex (!) raka matcher.

De fick en bra start på säsongen men på senare tid har det bara pekat neråt för VIK Hockey. Under landslagsuppehållet höll sportchef Niklas Johansson individuella samtal med spelarna – men det tycks inte ha hjälp.

På tisdagen kom nämligen sjätte (!) raka förlusten.

Rann i väg

BIK Karlskoga – som också visat upp svag form – var klasser bättre och tog ledningen med 1-0 halvvägs in i den första perioden via Fredrik Höggren. Därefter dubblade Daniel Wessner ledningen till 2-0 och Christian Berglund kunde trycka in det psykologiskt viktiga 3-0-målet med bara fem sekunder kvar av mittperioden.

– Det känns som vi blir väldigt hårt straffade. Vi har bra chanser att göra 1-1, men i stället straffas vi av individuella misstag, säger VIK-tränaren Martin Filander i C More.

Tog en chansning

Han chansade och tog ut målvakten med över fem minuter kvar att spela men fick i stället se Fredrik Höggren skicka in 4-0, matchens slutresultat, i öppen kasse.

BIK Karlskoga kliver upp på en tredje plats i tabellen.

VIK ramlar ner till en femte plats.

– Vi har inte studsarna med oss. Självförtroendet är inte på topp och det måste vi jobba med dagligen. Men vi har ändå ett bra ”go” i laget. Vi viker inte ner oss, och det är ett tecken på att vi har en stark grupp, säger Filander.

Publicerad: