Krafttag från NHL efter skandalerna

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Nu reagerar NHL på senaste månadens avslöjanden om missförhållanden i ligan. 

Alla coacher och sportchefer måste fortsättningsvis genomgå en årlig kurs för att lära sig mer om mångfald och inkludering och hur mobbing motarbetas.

– Vi kommer inte tolerera övergrepp i någon form, säger kommissionären Gary Bettman.

NHL har skakats i grunden av allt som senaste tiden kommit fram om hur coacher genom åren behandlat sina spelare, och vad det sagt om kulturen i hockeyvärlden, så det var ingen tvekan om vilket ämne som stod högst på dagordningen när alla ägare och general managers under måndagen samlades för sitt årliga ”Board of Governors-möte” i Pebble Beach i Kalifornien.

Och tämligen omgående togs alltså beslut om ett helt nytt handlingsprogram. Alla klubbar är från och med nu beordrade att omedelbart rapportera all kännedom om olämpligt, olagligt och kränkande beteende till kommissionären Bettman – och de som inte gör det kommer att ”straffas hårt”.

Foto: Mary Altaffer / TT

– Vi gillar inte överraskningar och Bill Peters-situationen i Calgary var en total överraskning för oss. Nu råder nolltolerans, säger Bettman.

”Skydda visselblåsare”

Tillika måste alla coacher och general managers – i NHL såväl som i de affilerade farmarligorna – fortsättningsvis genomgå en årlig kurs för att lära sig mer om bland annat annat mångfald, inkludering och hur mobbing motarbetas.

– Vi kommer inte tolerera övergrepp i någon form och det här programmet syftar till att säkra en trygg arbetsmiljö för alla, understryker Bettman.

– Världen förändras till det bättre och det här är en chans att snabba på utvecklingen.

Ligan kommer också lansera någon form plattform – förmodligen ett telefonnummer – som drabbade eller vittnen kan använda för att rapportera oegentligheter, anonymt om de så önskar.

– Vi tänker skydda eventuella visselblåsare, lovar Gary Bettman. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey