William Nylander

William Nylander närmar sig pappas poängbästa

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Toronto förlorade nattens viktiga match mot Florida och halkade ner under slutspelsstrecket igen.

Men William Nylander levererade ännu en gång.

Han satte sitt 25:e mål för säsongen, har därmed gjort poäng i åtta matcher i rad, gick upp på delad tiondeplats i NHL:s målliga – och får nu chansen att tangera pappa Michaels personbästa på Madison Square Garden natten till torsdag.

Det var verkligen inga glada miner i Maple Leafs omklädningsrum efter nattens tillställning i Scotiabank Arena – en ren uppgörelse om tredjeplatsen i Atlantic-divisionen med Florida Panthers

I början av tredje perioden hade de blåvita hjältarna 3-1-ledning, men lyckades sedan fumla bort initiativet och fick stryk med 5-3.

– Den här förlusten svider och gör ont, säger lagkaptenen John Tavares till Toronto Sun.

Ligans hetaste svit

Men som sagt:

William Nylander stod återigen för en imponerande insats och vinklade i slutet av andra perioden in sitt 25:e mål för säsongen, efter förarbete av Andreas Johnsson och Kasperi Kapanen.

Det betyder att ”Lill-Nyllet” nu gjort poäng – främst i form av mål – i åtta matcher i rad och det är ingenting mindre än ligans just nu hetaste svit.

Det betyder också att han rycker i toppen av svenske målligan – och delar tiondeplatsen i stora målligan med Patrick Kane och Kyle Connor.

William Nylander.

Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN

Men viktigast av allt:

Den 23-årige stjärnan kommer inom kort tangera pappa Michaels personbästa a’ 26 mål – och han får chansen att göra det på Madison Square Garden, arenan där Nylander Senior hade karriärens allra största stunder i mitten av 00-talet.

Toronto spelar nästa match där, mot NY Rangers natten till torsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Dubbla klassmål av Elias Pettersson

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

William Nylander

NHL

Toronto Maple Leafs

Florida Panthers