Legendarens son fick matchstraff

 Jakob Ragnarsson
Jakob Ragnarsson

UMEÅ. Björklöven körde fullständigt sönder Timrå på fredagskvällen och vann med 7–2.

I den sista perioden exploderade matchen med målfyrverkeri och tre matchstraff efter att Timrås Jakob Ragnarsson knätacklat Sebastian Selin.

– Vi fick inga rättvisa bedömningar idag, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Det var återigen ett fullsatt A3 som tog emot Norrlandsderbyt Björklöven mot Timrå. 5400 bjöd på en otrolig atmosfär och det här var femte raka matchen som Löven hade över 4800 åskådare på en hemmamatch.

Om man bortser från att Björklöven hade en segersvit att hålla intakt så var matchen av större vikt för gästerna från Medelpad.

”Löven” visade klass på nytt

Timrå håller på att bli frånåkta i kampen om de två toppmatcherna och det finns lättare uppgifter än en fredagskväll i A3 Arena.

Speciellt i den form som Björklöven är i med åtta raka trepoängare.

Nu blev matchbilden sådär som Björklövens matcher sett ut på slutet. Ett oerhört uppumpat hemmalag med extremt mycket självförtroende la in turbon direkt.

1–0 och 2–0 via Emil Lundberg och Kristoffer Söder. Timrå kom tillbaka till 2–2 efter två mål av Jonathan Dahlén, som specialstuderades av San Jose Sharks Europascout Shin Larsson från läktaren.

Men sedan var det slut på det roliga, sett med Timrå-ögon. Victor Brattström räddade Timrå länge, men orkade inte i den sista perioden.

Hemmalaget gick från 3–2 till 7–2 på mindre än fem minuter och det sista målet kom i powerplay efter en omtalad händelse på isen.

Tumult utbröt

Timrå-backen Jakob Ragnarsson, son till NHL-legendaren och Tre Kronors assisterande förbundskapten Marcus Ragnarsson, mötte Sebastian Selin i mittzonen. En knätackling skickade Selin till isen och ett större gurgel utbröt. Värst slogs Jeremy Boyce Rotevall och Alexander Hellström.

Totalt utdelades tre matchstraff och Ragnarsson lämnade isen under en stor visselkonsert.

Selin spelade inte mer i matchen, men efteråt gav han lugnande besked.

– Det är lugnt. Den tog på låret så det var väl tur i oturen. Det gjorde ont där och då men det borde inte vara någon fara, säger han i C More.

Timrås tränare Fredrik Andersson var uppretad efter matchen.

På domarna och på Hockeyallsvenskan.

– Ja, vi har inte domarna eller bedömningarna med oss. Då är det svårt att vinna här. Tycker att det bortdömda målet borde varit mål. Men i hockeyallsvenskan använder man sig fortfarande inte av en padda eller dator så att domarna kan få se händelsen och det känns inte så 2020 och vi spelar om så mycket och det är stor serie. Det finns ju inte ens en sportchef för Hockeyallsvenskan just nu sedan Bengtzén slutade.

Om Ragnarssons tackling säger han följande:

– Det ser ut som att benet kommer ut lite grann. Inte så mycket att säga om. Men det är en spearing däreftere. Ragnarsson fick en spearing när han låg ned, men det tog domarna inte för. Vi får ingen utvisning med oss och jag är irriterad för det.

Andersson tycker dock att Löven vann rättvist, sett till hela matchen.

Nu har Björklöven nio raka segrar och trepoängare.

Det är tangerat klubbrekord i SHL och Hockeyallsvenskan för Umeå-laget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!