Reideborn hjälte direkt från BB

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

KARLSTAD. Direkt från BB, där han blev pappa till Ben – till hjälte i Match 7.

Adam Reideborn kan se tillbaka på några minst sagt exceptionella dygn.

– Vattnet gick när jag åkte hem från match 5 i Karlstad och nu står jag här i en SM-final. En grym vecka, säger djurgårdsmålvakten.

Den femte semifinalen i Karlstad blev rena mardrömmen för Adam Reideborn. Han byttes ut i början av den andra perioden när Färjestad gjort 4–0.

På vägen hem kom nästa chock. Då gick vattnet för flickvännen Nathalie. Adam Reideborn var med familjen på BB i tisdags när Djurgården fick storstryk i Globen. 

Dagen efter föddes sonen Ben och ytterligare en dag framåt vaktade Reideborn målet i den sjunde och direkt avgörande semifinalen mot Färjestad. I ett fullsatt och kokande Löfbergs Arena.

Snacka om kontraster.

Och som han gjorde det.

Reideborn räddade 25 av 26 skott och såg till att Djurgården spelar sin första SM-final sedan 2010. 

– Jag är väldigt glad. Vi har inte spelat på topp sista två matcherna och kände att vi hade mycket mer att ge. Vi fick en tuff start och kunde ha gett upp där men gasade på och körde och nu står vi här i final, säger han.

Ska få en puss på kinden och pannan

Samtidigt var det en omtumlande känsla att vara i Karlstad och förbereda sig för match med Nathalie och Ben i Stockholm. Reideborn medger att han hade lite problem att ladda om. 

– Det var lite svårt, jag fick en massa bilder när jag låg på hotellrummet här på dagen i Karlstad och fick se honom. Då kände jag att jag ville hem också men vi hade en uppgift att lösa här, en finalplats först. Jag är jätteglad, men nu vill jag bara hem och mysa lite, säger han. 

Och vad gör du när du kommer hem i natt och träffar Ben?

– Det blir en puss på kinden och pannan och sedan sova. 

Fick du kraft av Ben under matchen?

– Ja, verkligen. Jag kände mig lite trött i tredje perioden, energin var på väg att försvinna, men allt för lilla grabben och flickvännen, säger Reideborn. 

Och nu får Bens pappa spela SM-final, ett fint minne ihop…

– Ja, en bra start i livet för honom och hela vår familj. Grymt att få spela final.

Publicerad:

LÄS VIDARE