Hörnqvist tvåmålsskytt för Pittsburgh

NEW YORK. De såg vingklippta ut i premiären häromkvällen, men i natt flaxade Pittsburgh-pingvinerna till så Columbus bara sveptes iväg i vinddraget.

– Det var en enorm skillnad mot första matchen. Nu spelade vi verkligen som ett lag, säger tvåmålsskytten Patric Hörnqvist till Sportbladet efter den rungande 7-2-segern.

Många har uttryckt tvivel kring förra storlaget Pittsburghs möjligheter att hävda sig i årets grundserie – och de skeptikerna fick allt vatten de behövde på sina kvarnar under den mycket bleka säsongspremiären i torsdags.

Men om det är något det finns gott om i Penguins omklädningrum är det erfarenhet, så dubbelmästarna från 2016 och 2017 tog sig snabbt samman och replikerade i natt med en 7-2-vinst mot Columbus.

– Jag vet inte om det handlar om erfarenheten, det ska bara inte få se ut som det gjorde i torsdags, säger Patric Hörnqvist när vi når honom efter slutsignalen.

– Men det var en enorm skillnad ikväll. Istället för att göra saker var för sig uppträdde vi som en riktig enhet och tänkte på laget istället för jaget. När vi gör det är vi fortfarande väldigt bra.

”Skönt att få utdelning”

”Bengan” drog själv rejäla strån till stacken med sina två första mål för säsongen.

– Ja, jag gjorde det jag är bra på, jag höll mig runt kassen och fick tag i några puckar, kommenterar han.

– Min produktion gick ner litegrann ifjol så det är skönt att få lite utdelning direkt. Men det överlägset viktigaste ikväll var att vi kom tillbaka på ett bra sätt och fick en vinst.

Svensk målfest

Även backen Marcus Pettersson hängde en kasse – och Gustav Nyquist stod för det ena av Blue Jackets tröstmål.

Det blev riktigt dramatiskt och galet i klassikermötet mellan Toronto och Montreal i Scotiabank Arena.

Så sent som fem minuter in i tredje perioden hade Maple Leafs 4-1-ledning – efter bland annat William Nylanders första mål för säsongen – och såg ut att defilera mot tredje raka segern.

Men plötsligt tryckte Habs till på gasen och gick med fyra mål inom loppet av tio minuter upp i 5-4-ledning. Sedan hann Auston Matthews visserligen kvittera med sitt andra mål för kvällen – och femte för säsongen – men till slut vann gästerna från Quebec på straffar.

– Vi var lite trötta efter att ha spelat även igår, men det är ingen ursäkt. Vi ska ändå inte göra så många misstag, säger Matthews.

Det gjorde överhuvudtaget en herrans massa blågula mål på NHL-isarna i natt.

I Nashville hittade exempelvis Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm alla nätet – och den senare bidrog även med en assist, precis som Calle Järnkrok.

Men förgäves.

Predators förlorade ändå med 5-3 mot ett överraskande piggt Detroit.

Florida fick snabb revansch för premiärförlusten mot Tampa.

Hemma i Sunrise i natt var det pantrarna som var starkast och vann med 4-3.

Matchens store hjälte var Mike Hoffman, som fullbordade ett hattrick.

Victor Hedman noterades för en assist för bortalaget.

Dallas hade, tack var mål signerade Mattias Janmark och finske backstjärnan Miro Hesikanen, 2-1-ledning efter två perioder borta mot St. Louis. Men regerande mästarna kvitterade i början av tredje – och sedan avgjorde Sammy Blais genom att styra in ett Carl Gunnarsson-skott.

Guider hockey:

Allt om SHL 2019/20 Allt om SDHL 2019/20 Allt om NHL 2019/20 Allt om Hockeyallsvenskan 2019/20

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN