Avslöjar: De jagar HV71:s slutspelshjälte

Dementerar Brynäs-ryktet

Publicerad 2019-04-02

Från petad till slutspelshjälte.
Nu kan Sportbladet avslöja att Sebastian Wännström, 28, inte är aktuell för Brynäs – utan har i stället fått ett kontraktsförslag från finska KooKoo.

Följ ämnen

Sebastian Wännström fick sitt genombrott i Brynäs 2012. I en fruktad kedja med nuvarande NHL-stjärnorna, Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok, vann han SM-guld. Sedan gjorde Wännström tre säsonger i Nordamerika, följt av två starka år i Rögle, innan han värvades till HV 71 inför förra säsongen.

Men i Jönköping har det gått tyngre för 28-åringen och han har inte fått den istiden han hoppats på.

Fram till nu.

Efter att ha varit petad fick Wännström chansen i den femte kvartsfinalen mot Färjestad och gjorde båda HV-målen i maratonmatchen, den näst längsta i slutspelshistorien.

I går blev det en ny stark insats och en målgivande passning. Men trots den senaste tidens succé blir han inte kvar i klubben.

Sebastian Wännström.

”Inte klar för Brynäs”

Tidigare spekulationer har gjort gällande att han redan ska vara klar för en återkomst till Brynäs. Något som inte stämmer, enligt Sportbladets uppgifter. Wännström är inte aktuell för sin gamla klubb, utan jagas i stället av finska KooKoo.

– Jag vill egentligen inte kommentera några specifika klubbar. Sebastian har fokus på att fortsätta göra ett bra slutspel, men jag kan åtminstone bekräfta dina uppgifter om att han inte är klar för Brynäs. Tidigare skriverier är helt felaktiga, säger agenten Johan Altberg.

KooKoo ser Wännström som en ersättare till Malte Strömwall, den svenske landslagsmannen som vann skytteligan i Finland den här säsongen, och klubben har gett Wännström ett kontraktsförslag.

Följ ämnen i artikeln