Alexander Holtz: ”Jag har jobbat så hårt för att nå hit”

Publicerad 2022-10-14

NEW YORK. Alexander Holtz fick en drömstart på sin första riktiga säsong i NHL.

Han gjorde mål direkt i New Jerseys premiär mot Philadelphia.

– Jag har jobbat så hårt för att nå hit så jag var verkligen glad över att få in den pucken, säger den 20-årige stockholmaren.

Den förre djurgårdaren flyttade till Nordamerika redan inför förra säsongen, men fick i huvudsak tillbringa rookie-året i farmarligan.

Där gjorde han dock sådan succé att Devils klubbledning utgår från att han är redo att göra ett avtryck också bland de stora grabbarna den här vintern.

Och det är han, visade han i nattens säsongspremiär mot Flyers i Philadelphia.  I ett powerplay åtta minuter in i matchen fick han pucken av landsmannen Jesper Bratt ute på vänsterkanten och snärtade iväg ett skott som smet in under armen på Carter Hart.

– Jag har jobbat så hårt för att nå hit så jag var verkligen glad över att få in den pucken., säger Alexander när han möter media efteråt.

– Om det var skönt att göra det det så tidigt? Jag vet inte, jag vill bara bidra varje match och hjälpa till att bygga ett vinnande lag. Det var bara synd att vi inte kunde vinna den här matchen. 

För nej, det kunde Devils inte. Efter inledningen tog nederlagstippade Philadelphia över och till slut bärgade de en 5-2-seger inför sina lätt häpna fans.

– Vi hade en dålig start på andra perioden, vi hade behövt vara mer fokuserade och fortsätta använda vår speed. Vi får rätta till det till nästa gång, säger Holtz.

Jesper Bratt hade assist även på gästernas andra mål.

Följ ämnen i artikeln