Kaptenen tillbaka: ”Tror stenhårt på det här laget”

Publicerad 2024-02-07

GÄVLE. Djurgården förlorade efter straffar.

Men Kapten Krüger var äntligen tillbaka i spel.

– Det är nu och framöver det är som roligast. Det blir ljusare och varmare och viktigare matcher, säger djurgårdscentern. 

Marcus Krüger har haft två längre skadeuppehåll under säsongen. Först i november och inför mötet med Brynäs var det mer än en månad sedan lagkaptenen fanns med i Djurgårdens laguppställning. 

I toppmötet med Brynäs inför drygt 7 000 åskådare var han dock tillbaka och tog direkt plats i förstakedjan med poängkungarna Linus Klasen och Wictor Nilsson. 

– Kul. Perfekt match att komma tillbaka till en sån här match, säger Krüger.

Fick du de svar du ville ha från kroppen?

– Förväntningarna var att bara gå ut och köra och känna hur det kändes och det kändes bra. Orkesmässigt och resten också.

Ingen smärta?

– Nej…, eller, det var länge sedan jag spelade utan någonting, säger Krüger med ett snett leende. 

Marcus Krüger.

Två backar klev av skadade

Brynäs vann till slut med 4–3 efter straffar där Krüger var en av tre djurgårdare som missade sin straff:

– Mycket som var positivt även om vi förlorade, säger Krüger som ser positivt på de kommande månaderna:

– Jag tror stenhårt på det här laget, jag gillar våra chanser. Vi är inte storfavorit eller så, men jag gillar våra chanser och vårt lag. Vi har lite att jobba på, men jag tror inte vi har maxat än. Tio matcher kvar av grundserien och det gäller att sätta sig i ett så bra utgångsläge som möjligt. 

Krüger var alltså tillbaka, men då tvingades en annan djurgårdare lämna matchen. 

Daniel Glad klev av i tredje perioden och efteråt var sjukgymnasten Christian Schumacher inte speciellt positiv. 

– Nej, han har ont, men det är en svårdefinierad skada. Vi får undersöka vidare i morgon och eventuellt göra en röntgen, säger han.

Djurgården har sedan tidigare Emil Berglund, John Norman, John Dahlström, Albin Grewe, Alexander Ytterell och Calle Odelius på frånvarolistan.

Särskilt positiv var inte heller Brynäs assisterande tränare Ove Molin om Simon Bertilssons tillstånd. Nyckelbacken tvingades kliva av redan i den första perioden. 

– Han spelade inte resten av matchen. Jag skulle ljuga om jag står här och säger att det är lugnt. Jag fick höra att han åkt på en smäll