Jättetabbe av målvakten: ”Vad tänker han med?”

Publicerad 2023-01-21

Oskarshamnsmålvakten Joe Cannata stod för en dundertabbe när Timrå besegrade smålänningarna med 4–1.

– Vad tänker han med? Han har ju hela banan att slänga pucken på, säger Niklas Wikegård i C More.

Vinsten innebär att Timrå tog första hemmasegern på fem matcher.

Följ ämnen

Med bara fem sekunder kvar av första akten skulle Cannata rensa pucken från egen zon – men sköt rakt på den framstörtande Erik Walli Walterholm och via forwarden styrdes pucken in i öppet mål fram till 2–0 för Timrå.

– Lite övermod va? säger C More-experten Fredrik Söderström.

– Vad tänker han med? Han har ju hela banan att slänga pucken på, säger Niklas Wikegård.

Bröt negativ trend

I slutet av den andra perioden tändes hoppet för Oskarshamn, efter att Jiri Smejkal tryckt in en reducering med 17 sekunder kvar av perioden.

I den tredje perioden kunde Timrå utöka på nytt genom Panu Mieho, efter assist från Sebastian Hartmann.

Med sex minuter kvar på klockan fick gästerna chansen att komma tillbaka i matchen i powerplay efter att Axel Rindell åkt ut för crosschecking.

Men hemmalaget var kompakta och redde ut situationen. Och efter att Oskarshamn plockat ut målvakten kunde Timrå utöka till 4–1 i tom bur med knappt två minuter kvar på matchuret.

Firade med snusprillan

– Vi gör en bra match, jag är framförallt stolt över spelarnas inställning. Vi är tydliga i det vi gör. Går jag in i närkampen så gör man det till hundra procent och det visar sig över hela matchen, säger Timrås tränare Anders ”Ante” Karlsson i C More.

Vinsten innebar att Timrå vann sin första hemmamatch på fem matcher – efter fyra raka förluster och ett tungt tapp i den senaste hemmamatchen mot Örebro, där man tappade en ledning i den tredje perioden.

– Vad tänkte du efter 3–1 målet, med tanke på det som hände i torsdags? Gick pulsen upp då?, frågar C Mores Lars Lindberg.

– Äsch, jag la in en snus och njöt av uppgiften, säger en leende Ante Karlsson.