Zetterberg hjälte: ”Vi ger inte upp”

HOCKEY

NEW YORK. ”Don’t stop believing”, sjunger Journey i klassikern som varit officiell kampsång i Joe Louis Arena i decennier. 

Och Detroit Red Wings har hört budskapet, visade de under en lördagsmatiné mot serieledarna Washington som slutade med att Henrik Zetterberg avgjorde med en iskall straff.

– Vi vet att vi har en tuff uppförsbacke, men självfallet ger vi inte upp, säger matchhjälten till Sportbladet efter 3–2-segern.

Foto: Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

”Det är kört – efter 25 raka slutspelsframträdanden kommer Detroit Red Wings missa slutspel”

Så går den allmänna visan i Nordamerika sedan flera månader tillbaka. 

Men trots att de ligger på jumboplatsen i den östra tabellen lyssnar spelarna som uppträder i ”The Joe” själva hellre på Journeys visdomar om att aldrig sluta tro 

Det fick vi bevis för när de vann en jämn, spännande matiné mot självaste Washington under lördagseftermiddagen. 

Capitals var visserligen mer än lovligt rostiga efter sin så kallade ”bye-week” – då delar av truppen satt på Bahamas och hade det fint – men i alla fall.

– Ja, det var en okej match från vår sida. Vi spelade rätt bra under långa stunder. Dessutom var Petr Mrazek grym i kassen. Han räddade oss flera gånger, säger Henrik Zetterberg när vi talar med honom efteråt.

”Tuff uppförsbacke”

Han fortsätter 

– Vi vet att vi har en tuff uppförsbacke. Det är inte lätt att ta igen så många poäng, särskilt inte när alla andra vinner samtidigt. Men självfallet ger vi inte upp. Om vi kan ta några segrar i rad och få lite häng kan det gå. Omöjligt är det definitivt inte.

”Zäta” var själv, återigen, bättre än han borde kunna vara vid 36 års ålder, stod för assist till både hemmalagets spelmål och avgjorde till sist hela tillställningen med en iskall straff mellan benen på Braden Holtby.

– Jag kollade hur Frans Nielsen gjorde tidigare under straffavgörandet och noterade att målisen hade en tendens att öppna där om man var snabb över till backhand och det funkade ju bra, konstaterar han.

Möter mästarna

Redan under söndagseftermiddagen har Red Wings nästa chans att klippa en tung skalp, borta mot regerande mästarna Pittsburgh.

– Det blir inte lätt, förstås. Men senast höll vi jämna steg med dem i två perioder, för att sedan tappa det helt i tredje. Kan vi spela bra i 60 minuter finns absolut en chans, säger kapten Zetterberg.

”Don’t stop believing”,var det, ja...

Washington, å sin sida, har möjlighet att skaka av sig ”bye week”-korrosionen i en riktigt tidig duell – 18.30 börjar den, svensk tid – mot New York Rangers på Madison Square Garden.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM