SHL-slutspelet 2017

Säsongen över – de kan nu lämna FBK

Av: 

Anna Lindbäck

Jörgen Källström

Gulas och Holös.
Gulas och Holös.

HOCKEY

Karlstad. Färjestads säsong är över.

Nu står en rad viktiga nyckelspelare utan kontrakt och klubben har dessutom sparkat tränaren Leif Carlsson.

– Vi får se vad som händer, säger Håkan Loob, general manager i Färjestad.

HV71 skickade Färjestad ut ur slutspelet i fyra raka matcher – och därmed är säsongen över för värmlänningarna. Nu kan ett gäng spelare lämna klubben efter uttåget i kvartsfinalserien. Milan Gulas, John Persson, Andreas Jämtin, Jonas Holös och Tomas Skogs står alla utan kontrakt. Även Joel Eriksson Ek tillhör den skaran med tanke på att han är utlånad av Minnesota Wild.

Håkan Loob är fåordig när det kommer till spelarnas framtid i laget.

– Det finns inte så jättemycket att säga. Vi har bland annat lämnat ett kontraktsförslag till Jonas Holös och det är bara att vänta och se vad som händer, säger Loob.

Milan Gulas har varit lite av en följetong den senaste tiden och där är läget oförändrat. FBK och Gulas för en dialog men haken är att han vill ansluta senare under säsongen, något som inte är helt optimalt. Sedan är givetvis prislappen ett frågetecken också.

– Angående John Persson, Tomas Skogs och Andreas Jämtin så finns det inte något att rapportera. Vi har inte fattat några större beslut kring dem utan vi har sagt att vi vill vänta och se vad som händer under pågående säsong innan beslut tas.

Loobs sista slutspel som general manager

Tidigare i veckan avslöjade Sportbladet att Timrås Jens Westin ska vara klar för klubben. Rykten som florerat under säsongen är att HV71:s Christoffer Törngren, Örebros Martin Johansson och Bik Karlskogas succéback Theodor Lennström ska vara aktuella för FBK.

– Ja du, det finns inte så mycket att kommentera kring det heller. Det är tre spelare om dagen som är på väg hit eller dit. Det är den tid vi lever i.

Detta var också Håkan Loobs sista slutspel som general manager och sista april gör han sin sista dag på Färjestads kansli. Därefter väntar en tids semester.

– Så vida inte Calgary hör av sig till mig och gör mig till president, så kommer jag inte göra något alls de närmaste månaderna, skämtar Loob innan han fortsätter:

– Jag tror att det är viktigt att man försöker neutralisera sig och bli helt frikopplad från detta. Jag kommer kanske att jobba med hockey på något sätt, men inte i eller kring ett lag som det känns nu. Jag vill gärna försöka stötta klubbhockeyn på något sätt och kanske att det blir något uppdrag med alliansen i Europa. Men inget är bestämt utan vi får se.

Saknar tränare

Tränaren Leif Carlsson, som haft många olika roller, tvingades på måndagen lämna tränarposten. Det är i nuläget oklart vem som tar över klubben.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL-slutspelet 2017

LÄS VIDARE

Wennerholm: Ögonen sa mer än tusen ord

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL-slutspelet 2017

SHL Svenska hockeyligan

Färjestad BK

HV71

Håkan Loob

Andreas Jämtin

Jens Westin