Luleå utslaget – de kan lämna klubben

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

LULEÅ. En misslyckad säsong är över för Luleå Hockey.

Och nu står en rad tunga namn utan kontrakt.

Luleå Hockey hade stora mål. Före säsongen pratade både föreningens GM Lars ”Osten” Bergström och tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson om serieseger.

Men det visade sig att laget till stora delar var ett fuskbygge. Nyförvärven höll inte den nivå man hoppats. Den offensiva spetsen har saknats och i perioder har även försvaret läckt som ett såll.

I stället blev det en lång resa i tabellens botten. Både ”Osten” och ”Skuggan” fick under denna resas gång lämna sina positioner.

Det blev till sist ett slutspel, som säkrades i sista omgången, men väl där hade Luleå inget att sätta emot Malmö.

Sju saknar kontrakt

Nu börjar ett digert arbete för den nya GM-duon Stefan Nilsson och Ulf Engman att göra Luleå till ett lag för toppen igen. 

Men föreningen befinner sig absolut inte i någon krissituation på spelarsidan. Hela 17 spelare har redan kontrakt över nästa säsong.

De sju som saknar kontrakt är följande:

Ilari Melart, back.

Craig Schira, back.

Joakim Hillding, forward.

Jacob Lagacé, forward.

Christoffer Mastomäki, forward.

Kael Mouillierat, forward.

Bill Sweatt, forward.

Kan lämna för NHL

När det gäller vilka av dessa som ska erbjudas en förlängning lär säkert den blivande tränaren Tomas Berglund ha ett ord med i laget.

Men sett till prestation borde samtliga ligga i farozonen. Luleå måste spetsa till sig och då kan det bli på dessa spelares bekostnad.

Den spelare som Luleå verkligen borde vilja behålla är Ilari Melart, som med sin storlek och faktiskt förmåga att göra mål blivit en favorit hos fansen.

Sedan finns alltid risken att spelare försvinner till NHL.

Där borde främst backen Christan Jaros och målvakten Joel Lassinantti vara aktuella.

Med tanke på den dåliga säsongen skulle det inte heller förvåna om Luleå även vill göra sig av med några spelare som står under kontrakt för nästa säsong.

Huruvida den möjligheten finns via klausuler vill klubben inte kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM