Avslöjar: Nära SHL – här är Moras drömspelare

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

MORA. Ny seger mot Karlskoga och bara ett direktkval från SHL.

Nu rustar Mora redan för en återkomst till finrummet och Sportbladet kan avslöja att klubben varit i kontakt med flera av sina gamla stjärnspelare.

– Vi har ringt och kollat läget, säger klubbdirektören Peter Hermodsson.

Tom Nilsson – ett av drömnamnen för Mora.
Foto: BILDBYRÅN
Tom Nilsson – ett av drömnamnen för Mora.

Fyra matcher från SHL.

Mora slog in matchbollen och gjorde processen kort med Karlskoga efter 4–1-seger i den tredje matchen i bäst av fem.

Efter 3–0 i matcher väntar nu ett laddat möte i direkt kvalet.

Mot ärkerivalen Leksand.

Slaget om Dalarna.

Mora är bara fyra segrar mot ”storebror” från att göra comeback i SHL sedan degraderingen 2008.

Kan få tillbaka stjärnorna

Då jobbar klubbdirektören Peter Hermodsson med två olika scenarion i sitt lagbygg till nästa säsong, ett av dem en blivande SHL-trupp.

Nu kan Sportbladet avslöja att Mora, om de går upp i svensk hockeys finrum, sneglar på flera stjärnspelare som dessutom har en anknytning till klubben.

– Om det blir SHL är vi inte helt oförberedda. Vi kommer inte sitta där och tänka; ”vad gör vi nu?”. Vi har en plan och flera önskespelare, berättar Hermodsson.

Några av Moras drömnamn är Tom Nilsson, just nu i Vancouvers organisation, som har ett utgående avtal med NHL-klubben, KHL-backen Adam Masuhr, Pittsburghs Lukas Bengtsson, Chicago-målvakten Lasse Johansson och Färjestads Mikael Wikstrand är några av de namn som Mora vill ha tillbaka.

”Många är intresserade”

– Absolut. Vi har faktiskt varit i kontrakt med alla dem. Vi har fortfarande en bra relation med de spelare som varit här tidigare och jag har ringt och kollat läget.

Vad har du fått för svar?

– Många är intresserade, men vi får se vart det landar. Om det landar i en SHL-plats för oss är vi attraktiva. Sedan går det ju inte säga någon tidpunkt, vissa spelare är redan under kontrakt, och om vi är aktuella nästa år eller längre fram återstår att se.

Andra spelare som kan bli aktuella för Mora vid en uppflyttning, och som har anknytning till klubben, är Tomas Skogs, back i Färjestad, Jonathan Granström i Brynäs och Linköpings Niklas Fogström.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!