Svenskarna i NHL:s hetaste kedja

Uppdaterad 2021-11-14 | Publicerad 2021-11-13

NEWARK. Det räckte inte i lördagens matiné mot starka Boston, men svenska New Jersey-djävlarna Jesper Bratt och Andreas Johnsson visade ännu en gång att kedjan de bildar med ystre ynglingen Dawson Mercer just nu är en av NHL:s hetaste.

– Vi vill vara en kedja som gör skillnad i varje match, säger målskytten Jesper Bratt efter 5–2-förlusten.

Följ ämnen
NHL

Efter att de fällt två tunga favoriter i veckan – Florida och New York Islanders – gjorde New Jersey Devils segertåg tillfälligt (?) halt hemma i The Rock under lördagen.

Boston Bruins var lite för tunga, lite för kvicka och lite för effektiva – och vann med 5–2.

Men som sagt:

Kedjan med rookie-sensationen Dawson Mercer och svenska duon Jesper Bratt och Andreas Johnsson glänste igen.

”En kedja som gör skillnad”

Mercer gjorde lagets ena mål, efter en förträfflig klapp-klapp-uppvisning av de blågula kompisarna – och Bratt gjorde det andra, nästan lika snyggt framspelad av kedjekamraterna.

På ungefär det sättet har det sett ut i varje match på slutet.

– Ja, vi åker skridskor och har bra fart och jagar ikapp de puckar vi tappar i anfallszonen. Om motståndarna tar pucken lyckas de sällan få upp den i mittzonen, vi tar tillbaka den, säger Bratt när vi träffar honom efteråt.

– Vi har också börjat lära känna varandra och utvecklat bra kemi, och vi har dessutom samma inställning alla tre. Vi vill vara en kedja som gör skillnad och skapar chanser och sätter puckarna i varje match.

Jepser Bratt, till vänster.

Två mål av Marchand

Förlusten mot Boston-björnarna svider förstås, men Devils får snabb chans att revanschera sig. Redan natten till måndag väntar säsongens första rond i ”Slaget om Hudson-floden” mot New York Rangers på Manhattan.

– Ja, det är bara att ladda om. Det finns ändå positiva saker vi kan ta med oss från den här matchen, konstaterar Jesper.

Hos Boston var det som vanligt den omtalade förstakedjan som stod för det mesta. Brad Marchand prickade in två mål, Patrice Bergeron hade ett mål och en assist och David Pastrnak spelade fram till två fullträffar. Dessutom noterades backen Charlie McAvoy för tre assist.

En sådan hade även svenske Anton Blidh.